HunHír.info

2019. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

Gémesi bukhat Gödöllőn

2019. augusztus 13. 06:38
Hunhír.info

Huszonkilenc év polgármesterség után az ősszel komolyan esélyes a bukásra a gödöllői választáson Gémesi György. A hajdani jobboldali politikust az ellenzéki összefogás helyett már csak a Momentum támogatja.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Az ország egyik leghosszabb ideje hivatalban levő polgármestere, Gémesi György eddig példa nélküli közelségbe került ahhoz, hogy elveszítse városvezetői posztját az őszi önkormányzati voksoláson.

A gödöllői hírforrások szerint a polgármester helyzete végképp meggyengült, mivel mostanra mind a jobboldali, keresztény értékeket valló, mind az ellenzéki összefogás pártján álló baloldali szavazók többsége csalódott a kiszámíthatatlanul politizáló Gémesiben.

A Fidesz–KDNP támogatásával induló független polgármesterjelöltnek, Kolozs Csabának ezért komoly esélye van a győzelemre, a korábbi voksolásokkal ellentétben idén már nem lehet számítani arra, hogy az EP-választáson helyben 46 százalékot szerzett Fidesz szavazói nagy számban átszavaznának Gémesire. A volt MDF-esből balliberálissá vált politikus minden értékelvűséget nélkülöző politikai oldalváltásai miatt népszerűsége mélyrepülésbe kezdett, az általa az LMP-vel közösen a vidéki szavazatok begyűjtésére kitalált Új Kezdet pártja a 2018-as választáson teljes kudarcot vallott. Gémesi ezután cserben hagyta az LMP-t, majd kosarat adott a DK–MSZP–Jobbik ellenzéki összefogásnak és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomnak is.

A jobb- után így a baloldal szavazóit is semmibe vette Gémesi, aki idén csak a Gödöllői Lokálpatrióta Klub nevében indul.

Márki-Zayék annyira megsértődtek, hogy teljesen ki is vonultak Gödöllőről. A Gyurcsány-párt által vezetett ellenzéki összefogás pártjai viszont az összes egyéni képviselőjelölti körzetben saját jelölteket indítanak, sőt a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik Ellenzéki Összefogás Gödöllő 2019 elnevezéssel Kovács Barnabás személyében önálló polgármesterjelöltet. A polgári oldal reményei szerint azonban egyiküknek sem hoz majd sikert az őszi voksolás, mivel a szavazók többsége keresztény és konzervatív értékrendet követ, és megelégelték Gémesi politikai pálfordulásait.

Vécsey László, a választókörzet Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője azt mondta lapunknak, érzése szerint a Fidesz minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy leváltsa Gémesit, mivel a vezető immár teljesen hiteltelenné vált. „Gémesi már nem párbeszédképes sem a lakossággal, sem a helyi művészvilággal, sem a vállalkozókkal, sem a kormányzattal. Csak a saját világában él. Ezért Gödöllő most arról dönt, hogy lesz-e végre egy párbeszédképes vezetése” – magyarázta lapunknak Vécsey László.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat