HunHír.info

2019. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

Tóth Gy. László: Donáth László, a gyűlölködő lelkész

2019. augusztus 11. 18:48
Hunhír.info

vallas-250.jpgDonáth László édesapja Donáth Ferenc „zsidó származású polgárcsalában született”, aki a „Márciusi Front születésénél 1938-ban még a kommunista ideológia és politika feltétlen híve volt, 1985-ben viszont a monori találkozó megszervezésénél serénykedő idős politikus már olyan baloldali gondolkodású, plebejus demokrata, aki az államszocializmus elméletével és gyakorlatával egyaránt élesen szemben állt.”

Magyar Menedék - Raffay

Ezért aztán kissé meglepő, hogy fia, az az 1955-ben született Donáth László 1994 és 2010 között a kommunista MSZMP utódpártjaként működő MSZP országgyűlési képviselője volt.

Az is elgondolkodtató, hogy ilyen családi háttérrel hogyan lesz valaki evangélikus lelkész, és ez hogyan egyeztethető össze a kommunista utódstruktúrák kiszolgálásával. Donáth László identitászavarára utal az a féktelen gyűlölet, ahogy politikai ellenfeleiről korábban nyilatkozott.

„Nem vonom kétségbe, hogy megtérhetnek, nem zárom ki őket az üdvösségből, nem török pálcát fölöttük pálcát Isten nevében, mint valami inkvizítor, de a cselekedeteik alapján, az elmúlt két év és az elmúlt tíz év alapján azt kell mondanom, hogy ezek az emberek sem Istent, sem embert nem ismernek.” (Mozgó Világ, 2000. szeptember)

„Ennek a kormánynak alig-alig leplezett, nyilvánvaló szándéka – amit Machiavellitől Shakespeare-en át a számomra oly kedves Pasoliniig minden jelentős művész elmondott már a hatalomról, elsősorban persze Jeremiás és Jézus –, hogy Isten helyére akar állni.” (Gyémánt Mariann interjúja, 168 Óra, 2000. december 21.)
E mondatok ismeretében talán nem is annyira meglepő, hogy egy folyosón hagyott kiskocsi miatt a szocialista lelkész - szóváltás után -, állítólag fojtogatni kezdte egyik beosztottját. Amennyiben a szexuális zaklatások vádja igaznak bizonyul, az végleg lezárja ezt az eddig sem dicső életutat.

Érdekes, hogy Donáth László lánya, Donáth Anna ugyancsak egy utódpártban politizál: ő jelenleg az SZDSZ szellemiségét újrafogalmazó Momentumot képviseli az Európai Unió Parlamentjében.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat