HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Hamis imázsépítés a Momentumban

2019. július 22. 08:37
Hunhír.info

Míg Cseh Katalin 2014 decemberében első, tüntetésen elmondott nyilvános politikai beszédében emigráns orvosként mutatkozott be, aki addig nem térhet haza, amíg Orbán Viktor kormányon van, az Instagram-oldala egészen mást mutat be. A Momentum Mozgalom ­európai parlamenti politikusa által korábban feltöltött képek és megjegyzések egy jóval a magyar átlag feletti életszínvonalon élő fiatal világpolgár képét rajzolják elénk.

Menedek - Engdahl

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője nyilvános Instagram-oldalán található képeken minden látszik, csak az nem, hogy mielőtt aktív politikusi szerepet vállalt volna, egy szegény, nélkülöző orvostanhallgató és rezidens volt, aki megvetette a luxust, és csupán tisztes megélhetést akart. Miután az ifjú politikus 2014 decemberében elmondta hazugságoktól hemzsegő beszédét, a következő évben nagy „fordulat” állhatott be az életében, mivel a „szegény” egyetemista bejegyzései szerint 2015. július elején a soproni VOLT fesztiválon bulizott, majd néhány hét múlva egy tengerparton olvasta e-könyvét, augusztus elején pedig a Velencei-tónál pihente ki a lét könnyűségének fáradalmait.

Az Orbán-kormány alatti egzisztenciális „üldözöttség” ellenére arra is maradt még ideje és ereje, hogy közreműködjön a homoszexuálisok és más szexuá­lis kisebbségek éves örömünnepének, a ­Pride-nak a szervezésében. Az LMBTQ-téma egyébként annyira közel áll a Momentum EP-képviselőjéhez, hogy az általa közzétett kép szerint egy alkalommal csak azért száll le a buszról Budapesten, hogy lefotózza egy kozmetikai cég melegjogokat támogató plakátját.

Az Instagram-bejegyzések szerint az utazások 2016-tól kezdve tovább sűrűsödtek: Spanyolország (Mallorca), Portugália (Lisszabon), Horvátország (Opatija), Észak-Macedónia (Skopje), Amerikai Egyesült Államok (New York) – a teljesség igénye nélkül. Cseh Katalinnak egyébként a 2014-es politikai debütálása előtt sem volt oka panaszra: 2013-ban például egy egyetemi vizsga után kiugrott Varsóba, a Marriott szálloda 40. emeleti panorámás bárjába ünnepelni.

Az imázsépítés részeként idén június elején hangzatos bejelentést tett, miszerint a klímavédelem melletti kiállás jegyében inkább vonattal utazik Brüsszelbe, tekintettel a repülőgépek kiugróan magas károsanyag-kibocsátására. A Momentum politikusa bő egy héttel később már repülővel tért vissza Budapestre, miközben a járattörléseken és az utasok szigorú, uniós szabályok szerinti ellenőrzésén méltatlankodott.

Mint azt lapunk korábban megírta: Cseh Katalin évek óta tartó, valótlanságokkal is tarkított karakterépítés eredményeként vált az EP-választáson az unió liberális pártcsaládja, az ALDE egyik kampányarcává, a Momentum Mozgalom jelenlegi EP-képviselője. A fiatal politikus már az első nagyobb nyilvános szereplésén, 2014-ben hazudott, amikor szegény, emigrációba kényszerült orvosként mutatkozott be, a valóságban ugyanis egy évi több száz millió forintos nettó árbevétellel működő nyomda vezetője és egy drága külföldi egyetem hallgatója volt.

Már jóval a Momentum megalapítása előtt az ­Európai Liberális Fiatalok, az ALDE ifjúsági szervezetének tagja volt. Sőt a 2010-es évek első felében az egykori SZDSZ szellemiségében létrejött Liberális Fia­talok Egyesületében és a Liberális Fiatalok Nemzetközi Föderációjában is feltűnt, akárcsak Bajnai Gordon Haza és Haladás alapítványában, illetve az Egymillióan a sajtószabadságért csoportban.

magyar nemzet

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat