HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Zárt tárgyalás, védett tanúk

2019. július 19. 09:10
Hunhír.info

Szeptember 26-án, zárt tárgyaláson folytatódik az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel és az unió kárára elkövetett költségvetési csalással vádolt Kovács Béla volt jobbikos EP-képviselő büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken – mondta lapunk megkeresésére Kenese Attila büntetőbíró. A vádirat szerint Kovács Béla Magyarországon szolgáló orosz katonai hírszerzőkkel állt kapcsolatban, és őket az Európai Unió és hazánk kapcsolatairól, valamint a paksi atomerőmű bővítéséről informálta, ezzel aktívan segítve az orosz felderítés munkáját.

Menedék - Bayer

A törvényszék sajtószóvivője hozzátette, ezen a tárgyaláson, illetve az ősz folyamán megtartott továbbiakon a bíróság kötelezővé tette a terhelt számára a személyes részvételt, miután Kovács kémügyében további tanúkat hallgatnak meg.

A szóvivő jelezte, az eddigi hét tárgyalási nap közül eddig egy volt zárt, a legutolsó, amit államtitokká minősített adatok miatt kellett elrendelnie a bíróságnak. Ezt a tárgyalást „házon kívül”, a Fővárosi Törvényszék épületében tartották, miután ott voltak biztosíthatók azok a feltételek, amelyek lehetővé tették a védett tanú meghallgatását.

Kenese Attila kitért arra is, hogy az ügyészség összesen tizennégy tanú meghallgatását indítványozta a büntetőeljárásban, s a bíróság írásos kérdésével az Európai Parlament elnökét is megkereste, ám Brüsszelből még nem kaptak választ. Van rá esély – fogalmazott a szóvivő –, hogy még idén ősszel befejeződik a bizonyítási eljárás, s akár az első fokú ítélet is megszülethet, ám ez jelentős mértékben függ attól is, hogy EP elnöke mikor küldi meg válaszát a Budapest Környéki Törvényszéknek.

A vádirat szerint Kovács Béla Magyarországon szolgáló orosz katonai hírszerzőkkel állt kapcsolatban, és őket az Európai Unió és hazánk kapcsolatairól, valamint a paksi atomerőmű bővítéséről informálta, ezzel aktívan segítve az orosz felderítés munkáját. A költségvetési csalás vádjának lényege pedig az, hogy a volt jobbikos európai parlamenti képviselő úgy alkalmazott gyakornokokat, hogy azok meg sem jelentek Brüsszelben, és nem végeztek gyakornoki munkát.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat