HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Egy imám volt a terrorszervezet vezetője Norvégiában

2019. július 19. 06:49
Hunhír.info

muszlim-ima-250.jpgŐrizetbe vették a 63 éves muszlim imámot, Mullah Krekart, ugyanis a férfi terrortámadások szervezésében vett részt. A hatóságok elrendelték, hogy a férfi legalább négy hétig őrizetben legyen, mivel félnek, hogy szabadlábra helyezése esetén elszökne az igazságszolgáltatás elől. A férfit amúgy 12 évre ítélték Olaszországban, mivel több terrortámadás kitervelésében és megszervezésében is részt vett.

Menedék - Bayer

A férfi Irakban született, 1991-ben költözött Norvégiába, ahol menedékjogot kapott, azonban alig tanulta meg a nyelvet. A norvég állampolgárságot sosem kapta meg.

A férfit az észak-olaszországi Bolzanóban bűnösnek találták, ugyanis meg akarta buktatni a kurd kormányt Észak-Irakban, hogy ott is átvehesse a hatalmat az Iszlám Állam és létrejöhessen a brutális kalifátus.

Nincsenek kapcsolataim a terroristákkal, nem vagyok terrorista, ez egy politikai ügy„ – mondta Krekar, miután megérkezett a norvég bíróságra.

Erna Solberg norvég miniszterelnök szerint az imámot ki kell utasítani a skandináv országból és ki kell adni Olaszországnak, ahol börtönbe zárnák. 2015-ben az európai hatóságok összesen 15 iraki kurdot tartóztattak le, köztük a Rawti Shax hálózat embereit, ezt a csoportot vezette a feltételezések szerint Krekar. Az olasz ügyészség szerint a Rawti Shax külföldi terroristákat toborzott és támogatott, hogy azokat Irakba és Szíriába küldje.

A muszlim hittérítőnek már több ügye is volt Norvégiában, egyszer azzal került címlapokra, hogy életveszélyesen megfenyegette Solberg miniszterelnök asszonyt, valamint a Charlie Hebdo elleni iszlamista terrortámadás elkövetőit éltette. Krekar többek között az Ansar al-Islam csoport alapítója is, mely egy kalifátust akart kikiáltani Kurdisztánban, azonban 2014-ben csatlakoztak inkább az akkor még felfelé ívelő pályán lévő Iszlám Államhoz.

888.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat