HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Orvosszakértő: Már nem lehet felismerni a Hableány utolsó áldozatát

2019. július 19. 06:45
Hunhír.info

Még mindig keresi a rendőrség a Hableány utolsó, dél-koreai áldozatát. A Blikk szerint a hozzátartozók Budapesten várják, hogy közöljék velük: megtalálták a rokonukat. Közben tanúvallomásokra hivatkozva a Magyar Nemzet arról ír, hogy nem sokon múlt egy második ütközés a Hableány május 29-ei tragédiájának napján.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Budapest déli határában, a Hárosi-öbölnél bukkant fel a rendőrség egyik hajója. Most ezen a területen keresték a Hableány utolsó, még eltűntként nyilvántartott áldozatát. A tragédia óta több mint 6 hét telt el. Az igazságügyi orvosszakértő szerint már alig lehet felismerhető az áldozat.

„A test maga az egyben van, de már olyan előrehaladottak a bomlási folyamatok, hogy felismerni arcról, esetleg testalkatról is már nem lehet” – nyilatkozta Mágori Krisztina igazságügyi orvosszakértő.

Minél hosszabb ideig van egy test a vízben, annál nehezebb meghatározni a személyazonosságát, és a halál beálltának az idejét. A szakértő szerint sok holttestről ki sem derül, hogy ki volt az életében.

„ Ilyen nagy általánosságban nem lehet megmondani, hogy ez x-y volt, kell valamiféle feltételezés, és mindig azzal a feltételezéssel összevetve lehet nyilatkozni, hogy na ez lehetett ez, lehetett az, az orvosszakértő maximum annyit tud megmondani nyilván, hogy egy férfi, női holttest, fiatal vagy idősebb, gyermekkorú” – folytatta Mágori.

Eközben az utolsó áldozat rokonai hetek óta Budapesten várják, hogy megtalálják hozzátartozójukat. A Blikk úgy tudja: eltökélten kitartanak, itt akarnak lenni, ha azonosítani kellene szerettüket.

Az eddig nyilvánosságra került tanúvallomásokból az derült ki, hogy a kishajók vezetői tartanak a nagy szállodahajóktól. Kevésen múlott például, hogy a Hableány balesete után közvetlenül nem történt újabb ütközés. A Hableány segítségére siető egyik hajót riasztották is, hogy figyeljen, mert „jön mögötte egy Viking”. Beszámolók szerint a Viking Idun nem sokkal később áthajózott a baleset helyszíne felett.

Egy másik tanú megrendülten idézte fel a mentés pillanatait. Azt mondta: két ember a hajójától két méterre volt, őket csáklyával akasztotta meg. Fogták az emberek kezét, de nem bírták felhúzni őket.

Többen állították, hogy a nagy szállodahajók nem tartanak be mindig minden szabályt. Emiatt már korábban is volt ütközés. Egy nagy hajó például fordulás közben ütközött egy kisebbel, akkor nem sérült meg senki, és komolyabb kár sem keletkezett.

atv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat