HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Az eltérő kultúrájú mocskos idegen betolakodót vagy a tengerbe szórják, vagy visszaviszik oda, ahonnan elindult!

2019. július 18. 18:37
Hunhír.info

neger-bevandorlok-250.jpgAz Európai Unió tagországainak belügyminiszterei nem jutottak megállapodásra csütörtöki helsinki informális találkozójukon arról, hogy legyen-e egy ideiglenes megoldás a Földközi-tengeren megmentett emberek szétosztására a tagországok között, és az milyen legyen, de erre vonatkozóan az erőfeszítések folytatódnak – közölte a helyszínen Christophe Castaner francia miniszter.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A témát újra előveszik majd egy hétfői párizsi tanácsozáson, amelyen belügy- és a külügyminiszterek vesznek részt – tette hozzá. A cél, hogy legyen legalább 15 olyan tagország, amely egyetért egy ideiglenes mechanizmus kialakításában – emelte ki .

A szerda este megkezdett tanácskozáson a tagországoknak „nagyon eltérő véleményük volt”, egyesek egyáltalán nem akarnak átvenni migránsokat másoktól, mások szolidaritást kérnek a többiektől, és sokakat aggaszt, hogy egy ilyen mechanizmussal csak ösztönöznék a migránsokat a veszélyes utazás vállalására – mondta Castaner.

Az EU tagországai régóta nem tudnak megállapodni abban, hogy milyen közös megoldást alakítsanak ki az Afrikából Európába érkező illegális migrációra.

A Földközi-tengeren át lélekvesztőkön elindulók legtöbbje Olaszországba került, de a jobboldali olasz kormány tavaly óta erélyesen ellenáll annak, hogy ez továbbra is így legyen, követeli, hogy a többi tagállam is vegye ki a részét a migránsok befogadása jelentette teherből – írta a dpa hírügynökség.

„Több ország minisztere is dicsérte Olaszországot amiatt, hogy (most már) megvédi a határait, és ennek az lett az eredménye, hogy jelentősen csökkent az Európába érkezők és a tengeren életüket vesztők száma is” – írta a Twitteren a csütörtöki tanácskozás alatt Matteo Salvini olasz belügyminiszter.

Salvini szerda este vitába keveredett francia és német hivatali kollégájával, Castanerrel, illetve Horst Seehoferrel arról, hogy a mentőhajók holt tegyék partra a tengeren megmentett migránsokat.

Az olasz miniszter hivatalának csütörtöki közleménye szerint Franciaország és Németország nagyon szeretett volna elfogadtatni az uniós belügyminiszterekkel egy olyan dokumentumot, amelyben az szerepel, hogy a földközi-tengeri tagországoknak fő felelőssége a migránsok kimentése. Olaszország és Málta elutasította ezt.

Salvini hivatala szerint ennek az a veszélye, hogy csak a menedékkérőnek minősülő migránsokat fogják átvenni más tagországok, és Olaszországnak, Máltának maradnának meg azok, akik nem minősülnek menedékkérőnek, vagyis illegális migránsok, és az ő visszaszállításuk nehéz.

A partra szállítási pontokról szeptemberben Máltán újra tárgyal majd Franciaország, Németország, Málta és Finnország – zárul az olasz hivatali közlemény.

A Németország és Franciaország által támogatott ideiglenes mechanizmus keretében minden egyes migráns esetében külön döntenének arról, hogy melyik tagország vegye át őt – mondta Seehofer csütörtökön.

A német belügyminiszter korábban elállt attól az álláspontjától, hogy rögzített elosztási kvóták legyenek, mert ezt – mint érvelt – „de facto határnyitásként” értelmeznék a migránsok.

Seehofer még szerdai berlini sajtótájékoztatóján azt mondta erről: magától értetődő, hogy az embereket meg kell menteni a vízbefúlástól, és biztonságos kikötőbe kell szállítani.

„De ennek nem kell feltétlenül európai kikötőnek kell lennie” – tette hozzá. Méltatta azt a támogatást, amelyet az olasz hatóságok nyújtanak a líbiai parti őrségnek a mentésben.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat