HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Kamu lehetett a migránshajó kalandja Lampedusán - kivágni az összes kontinensfoglalót!

2019. július 18. 09:15
Hunhír.info

negerek250.jpgA valósnál jóval sötétebb képet festett a migránsokat szállító Sea Watch 3 fedélzetén uralkodó állapotokról az olaszországi Lampedusa kikötőjébe engedély nélkül behatolni próbáló német hajóskapitány, Carola Rackete. A német ARD televízió riportműsorából kiderül, hogy a migránshajón korántsem volt olyan drámai a helyzet, mint azt a kapitány az olasz hatóságokkal láttatni akarta.

Magyar Menedék - Raffay

A kapitány a hatóságok tiltása ellenére kötött ki Olaszországban, azonnal őrizetbe vették – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Bár a kapitány az olasz hatóságokkal folytatott rádióbeszélgetésekben többször is kritikus állapotokról beszél, az ARD német közszolgálati csatorna által készített riportműsor felvételeiből kiderül, hogy a hajón korántsem volt olyan drámai a helyzet, mint ahogy azt érzékeltették, életveszélyről pedig egyértelműen nem lehet beszélni.

Az interneten is elérhető az ARD Panorama című műsorának adása, amely HD minőségű felvételeken mutatja be Carola Rackete kapitány tevékenységét. A profi fotós által is kísért forgatás érdekes módon éppen a június végi, lampedusai törvénytelen kikötést örökíti meg.

Ha ezzel az volt a tévétársaság célja, hogy lejárassák a zárt kikötők elvét betartató, bevándorlásellenes Matteo Salvini olasz belügyminisztert, miniszterelnök-helyettest, nem arattak teljes sikert. Az ARD Sajtóklub vasárnapi adását promotáló Twitter-bejegyzésben a szakértő így fogalmaz: a Sea Watch-konfliktus csak erősebbé teszi Salvini belügyminisztert, és megszilárdítja azoknak az uniós államoknak a szövetségét, akik nem kérnek Németország morális kioktatásából.

Rackete nem állt meg itt, és hétfőn már a Bild című német lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy Európának – mivel a gyarmatosítások miatt történelmi felelőssége van –félmillió afrikai migránst – saját szavaival “menekültet” – kellene befogadnia. Németország két tartományi belügyminisztere is úgy véli, hogy Rackete túllőtt a célon.

Minden tiszteletem a hajótörötteké, de nem tudunk csak úgy befogadni félmillió gazdasági migránst, vagy olyan embert, aki a szegénység elől menekül – reagált Joachim Herrmann, Bajorország belügyminisztere kedden a Bildben.

Nem nyújthatunk további ösztönzést a migránsoknak; éppen, hogy csökkenteni kell a számukat. Nem tudunk és nem is fogunk mindenkit befogadni. Aki mást állít, egyszerűen felelőtlen! – fakadt ki ugyanitt Peter Beuth, Hessen tartomány belügyminisztere.

888.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat