HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Gyakorlatilag lezárta a migránsok előtt déli határát Amerika

2019. július 17. 11:45
Hunhír.info

deli-allamok.jpgMár életbe is lépett az újabb amerikai szigorítás a bevándorlásban: gyakorlatilag, akik Mexikó felől érkeznek a jövőben nem kaphatnak menedékjogot az Egyesült Államokban, ugyanis Mexikót is biztonságos országnak tartja a Trump-kormányzat. Az amerikai közlés szerint a valódi menekülteket a jövőben is befogadják, de a gazdasági bevándorlók tömegeit nem – közölte az M1 Híradója.

Menedek - Engdahl

Enni és inni kapnak, és orvosi ellátást is kérhetnek a bevándorlók, mielőtt továbbutaznának az Egyesült Államok felé. A legtöbben El Salvadorból és Hondurasból indultak útnak, és Texasba, illetve Kaliforniába készülnek. Kevesen tudják közülük, hogy az amerikai kormányzat legújabb intézkedésével gyakorlatilag lezárta előttük az ország déli határát – a már létező fizikai akadályokon túl most egy újabb jogi korlátozást gördített az útjukba.


Sokakat eltántoríthat

Az amerikai belbiztonsági és igazságügyi minisztériumok közös rendelete ugyanis biztonságos harmadik országnak nyilvánította Mexikót. Ezzel arra kötelezte az Egyesült Államokba tartókat, hogy előbb Mexikóban folyamodjanak menedékért. Az amerikai hatóságok a kérelmüket mostantól csak akkor bírálják el, ha azt a mexikói bevándorlási hivatal már egyszer elutasította.

Az átmeneti intézkedés már kedden hatályba lépett, és egészen addig érvényben marad, amíg a Kongresszus elfogadja a bevándorlási törvények Donald Trump által szorgalmazott szigorításait. A kormányzat azt reméli, hogy addig is sokakat eltántoríthat attól, hogy útnak induljanak az Egyesült Államok felé.

Azonban van, aki attól tart, hogy a szigorítás miatt megint többen próbálkoznak majd törvénytelen módszerekkel. „Azt hiszem, ez csak arra sarkallja a közép-amerikai bevándorlókat, hogy vonatokon megbújva, vagy a folyón átkelve próbáljanak bejutna az Egyesült Államokba, hiszen nem bízhatnak abban, hogy befogadják őket” – vélekedett egy migránsoknak szállást adó központ vezetője.

Megerősítették a védelmet

Az amerikai határőrség azonban felkészült az illegálisan érkezők megállítására: El Pasó és San Diegó közelében is sűrűbben járőröznek, és a hivatalos határátkelők védelmét is megerősítették. Havonta százezernél is több embert fognak el tiltott határátlépés közben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat