HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Még Oroszországban is a buzik a nyerők?

2019. július 16. 19:32
Hunhír.info

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden elmarasztalta Oroszországot amiatt, hogy az ottani hatóságok megtagadták három LMBT (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek)-csoport bejegyzését.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A bíróság érvelése szerint az orosz kormányhatározatok megsértették a gyülekezési szabadságra vonatkozó európai törvényt, és szexuális irányultságon alapuló hátrányos megkülönböztetésnek minősültek.

Az orosz hatóságok 2006 és 2011 között elutasították a Rainbow House, az Autonomous Non-Profit Organisation Movement for Marriage Equality, valamint a Regional Public Sports Movement Sochi Pride House nevű LMBT-jogi csoportok bejegyzését. A helyi hatóságok és bíróságok indoklása szerint az említett csoportok „elpusztíthatják a társadalom erkölcsi értékeit”, „népességcsökkenéshez vezethetnek”, és „megsérthetik az oroszok többségének jogait, akik sértőnek találják az azonos neműek közötti kapcsolatok bármiféle megnyilvánulását”.

A strasbourgi székhelyű bíróság a múltban több alkalommal is elmarasztalta Oroszországot LMBT-jogokkal kapcsolatos ügyekben. Az EJEB például novemberben elítélte Moszkvát amiatt, hogy több alkalommal is elutasított olyan kérelmeket, amelyeket hat aktivista nyújtott be annak érdekében, hogy melegjogi felvonulásokat tarthassanak 2008 és 2014 között.

Az egyik 2017-es ítéletében az EJEB pedig úgy határozott, hogy a homoszexualitás népszerűsítését tiltó orosz törvények hátrányosan megkülönböztetőek, és sértik a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot.

Az EJEB összesen 36 ezer eurós (11 millió 736 ezer forintos) kárpótlás megfizetésére kötelezte az orosz hatóságokat a kereseteket benyújtó három aktivista ügyében. A törvényszék azonban ejtette egy negyedik aktivista által benyújtott keresetet, eljárással való visszaélésre hivatkozva, mert az illető többször is megsértette és megfenyegette a bíróságot a közösségi médiában, „homofóbnak”, illetve „európai fattyaknak és degeneráltaknak” írt le bírókat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon 100 - Trianon Almanach - 7 könyv egyben + 1 CD + 1 térkép + 1 ajándék Nemzeti Összetartozás naptára - Raffay ErnőTrianon 100 - Trianon Almanach - 7 könyv egyben + 1 CD + 1 térkép + 1 ajándék Nemzeti Összetartozás naptára
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 13 999 Ft
18% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat