HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Orbán és Kaczynski egyre komolyabb szerepet töltenek be Európában

2019. július 16. 16:29
Hunhír.info

lengyel-magyar-marc-15.jpgA visegrádi országok, különösen Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt (PiS) elnöke egyre komolyabb szerepet töltenek be az uniós politikában – állapította meg a német Die Welt című napilap. Kiemelik, bár vannak kérdések, amelyekben eltérő véleményen vannak a V4-ek, mégis egységesen lépnek fel az uniós politikában - írja a Die Welt-re hivatkozva a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A közép-európai összefogás sikerének tartja a mértékadó német lap, hogy a visegrádi négyeknek (V4) sikerült elérniük Ursula von der Leyen jelölését az Európai Bizottság vezetői posztjára a néppárti Manfred Weber és a szocialista Frans Timmermans ellenében.

Az üzenet egyértelmű volt: nélkülünk nem történhet semmi Európában – hívta fel rá a figyelmet a V4-ekre utalva a Die Welt regionális tudósítója, Boris Kálnoky.

A szerző rámutat: Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormányzópárt (PiS) elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök abban a helyzetben van, hogy a V4-es országok számára kedvező döntéseket, brüsszeli kulcspozíciókat tudnak kicsikarni.

Elisabeth Ellison-Kramer, budapesti osztrák nagykövet a lapnak nyilatkozva elmondta, a V4-ek hatalmi tényezővé váltak Brüsszelben és szerinte Nyugat-Európában gyakran alábecsülik ezeket az országokat.

Azt is megerősítette, hogy nélkülük nem lehetne bizottsági elnökjelölt Ursula von der Leyen sem. A Die Welt külön megemlíti a V4-ek egységes fellépését: bár a négy ország vezetője négy különböző pártcsaládnak a tagja uniós kérdésekben közös álláspontot képviselnek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat