HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Szlovénia meghosszabbítja a kerítést a Horvátországgal közös határszakaszon

2019. július 15. 18:04
Hunhír.info

Szlovénia 40 kilométer hosszan meghosszabbítja a kerítést a Horvátországgal közös határszakaszon, hogy meggátolja a Közel-Keletről és Afrikából érkező migránsok továbbhaladását Nyugat-Európa felé - közölte a szlovén belügyminisztérium hétfőn.

Menedék - Bayer

A kerítést a közlemény szerint azon a határszakaszon állítják fel, ahol a leginkább szükség van az illegális bevándorlók megállítására, illetve a szlovén állampolgárok biztonságának és vagyonának megóvására. A belügyi tárca azonban nem közölte, hogy pontosan hol is állítják fel az új kerítést.

A szlovén kormány a múlt héten írt alá szerződést egy szerb céggel a 40 kilométer hosszú szögesdrót, valamint a 3,8 kilométer hosszan elnyúló zárt kerítés felállításáról.

Szlovénia a 2015-ös migrációs hullám óta 179 kilométer hosszú pengés drótkerítést épített a Horvátországgal közös, mintegy 670 kilométeres határán. 2015-ben több mint félmillióan haladtak át a kétmilliós országon Nyugat-Európa felé haladva.

A belügyminisztérium beszámolói szerint az év eleje óta Szlovénia több mint 5300 migránst fogott el - 47 százalékkal többet, mint a tavalyi év első felében -, aki illegálisan lépett be az országba Horvátország irányából.

A legtöbben Pakisztánból, Algériából, Marokkóból és Afganisztánból érkeztek, céljuk pedig az Európai Unió volt. A belügyminisztérium közölte, a migránsok számának növekedése miatt kénytelen szigorítani a határőrizeten, így a ljubljanai kormány drónokat, éjjellátókat és más megfigyelő eszközöket vásárolt, valamint megerősíti a műszaki határzárt.

Marjan Sarec miniszterelnök a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy belátható időn belül várhatóan nem áll le a migráció. „Kétségtelen, hogy még évekig kell szembenéznünk ezzel a migrációval, mert az Európai Unió nem tesz eleget annak érdekében, hogy megoldja a problémát” - fogalmazott a szlovén kormányfő.

Szlovénia és Olaszország júliusban közös határvédelmi egységeket állított fel az illegális határátlépések megakadályozása érdekében a szlovén-olasz határon. Sajtóhírek szerint Borut Pahor szlovén elnök közölte, az olasz határszakaszon lakók kérésének ellenére sem hajlandó kerítést építeni arra a területre.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat