HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Magyar-lengyel fesztivál az Európa Liga „szlovák”-lengyel meccsén

2019. július 12. 16:24
Hunhír.info

Ritka látvány a dunaszerdahelyi stadionban a vendégszurkoló, hát még az ilyen! A Nagyszombat és a Slovan ultráin kívül más szurkolók nem szokták venni a fáradságot arra, hogy elkísérjék csapatukat a csallóközi városba, rendre komikusan üres a vendégsarok. Most viszont az Európa Ligában a lengyel Cracovia Krakkó a DAC ellenfele, és a két csapat első mérkőzése igazi magyar-lengyel ünnepet hozott.

Menedek - Engdahl

Meccs is volt persze – az helyenként szépen játszó DAC, és a még annál is fegyelmezettebb védekező Cracovia két szerencsés góllal döntetlenre végzett. A dunaszerdahelyiek tehát eredményességben most nem tudtak felzárkózni a többi magyar csapathoz, így a krakkói visszavágón múlik minden.

A Cracovia Krakkó szurkolói szerda este még Pozsonyban csatáztak a bolgár Levszki Szófia Rózsahegy felé átutazóban szintén ott tartózkodó ultráival, csütörtökön viszont már a dunaszerdahelyi MOL Arénában udvaroltak egymásnak a hazaiakkal, pazar koreográfiák segítségével.

A DAC szurkolói a meccs kezdetén lengyel színekbe borították a B lelátót, a közepén egy négyosztatú magyar-lengyel címerrel, amit a vendégszektorban egy hatalmas magyar zászlós élőképpel viszonoztak.

A lengyelek többször rázendítettek a „Ria-Ria-Hungária!” rigmusra, amihez széles mosollyal csatlakoztak a hazai nézők, a sárga-kék szurkolótábor pedig „Polska-Polska!” skandálással táplálta a barátságot.

A vendégeknek fenntartott sarok mellett a hazai nézők között is feltűntek több helyen a piros-fehér csíkos mezeket viselő lengyel szurkolók csoportjai, ahogy a meccs után is egymással vegyülve szóródtak szét a stadionból. Szokatlan, hogy semmiféle rendőri biztosításra nincs szükség egy focimeccsen a két fél szurkolóinak elválasztására, azonban a magyar-lengyel barátságnak köszönhetően, a stadion mellett várakozó szlovák rohamrendőröknek még csak fel sem kellett sorakozniuk.

Merthogy mindez Szlovákiában történt, de erről a látottak alapján hajlamos is elfeledkezni az ember. A DAC szurkolótábora már a sorsolás és az ellenfél kilétének megismerése után értesítette a Cracovia szurkolóit arról, hogy hova, milyen csapathoz jönnek vendégszerepelni, a lengyelek pedig vették a lapot. A papíron szlovák-lengyel párharc teljes egyértelműséggel vált a magyar-lengyel barátság és összetartás ünnepévé.

Természetesen megjelentek a képek a lengyel csapat Facebook-oldalán, de még egy cseh szurkolói oldalon is felfigyeltek a nem mindennapi jelenségre.

Csattanós válasz ez azoknak a károgóknak, akik szerint a magyar-lengyel barátság csak legenda, és csak mi tartjuk.

pestisrácok.hu nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat