HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Amerikai ébredezik, alakul az ellenállás a világméretű gender-lobbival szemben

2019. július 12. 07:12
Hunhír.info

gender3-250.jpgAmerikai keresztény szervezetek milliárdokat pumpáltak az európai jobboldali és szélsőjobboldali pártokba az elmúlt évtizedben – írja a The New York Review of Books (NYBooks). Az amerikai magazin oknyomozó riportja annak járt utána, hogy miként emelkedtek ki az illiberális demokráciát hirdető európai politikai szereplők, és ehhez mennyiben járultak hozzá a tengerentúli keresztény-konzervatív mozgalmak.

Menedek - Engdahl

Az openDemocracy elnevezésű brit szervezettel együttműködésben készült cikkük szerint a keresztény értékek jelszavával legalább 50 millió dollár, vagyis körülbelül 15 milliárd forint „sötét pénz” került az írásban Matteo Salvini mellett Orbán Viktor személyével azonosított erőkhöz.

– Ez annak a jele, hogy Európa megváltozott – idézi a magazin Salvinit, aki az európai parlamenti választások urnazárását követően fejezte ki örömét a bevándorlásellenes erők diadala felett. – Legfőbb ideje, hogy megvédjük a zsidó-keresztény gyökereinket – mondta az olasz belügyminiszter. A NYBooks Salvini mellett Orbán Viktort idézi, aki szerint szintén új korszak köszöntött Európára.

Az új erők felemelkedését vizsgálva a lap egy ultra-konzervatív és szélsőjobboldali szereplőket összekapcsoló hálózatra bukkant, amelynek fontos szereplői az amerikai keresztény szervezetek. A cikk szerint a pénzügyi támogatások, és politikai víziók mögött jól körvonalazható világnézeti elveket találni. A család, az élet és a szabadság értelmezései jelennek meg a felszínen azokban az intézkedésekben amelyek valódi célja a NYBooks szerint az LMBTQI emberek jogainak csorbítása, a gender-szempontok figyelmen kívül hagyása, és a nők kiszorítása a hatalomból.

A lap hangsúlyozza, az európai konzervatív erők egyre szorosabb együttműködésben állnak az amerikai keresztény szervezetekkel. Az általuk feltárt tizenkét eset csak a jéghegy csúcsa, hiszen a valóságban azonban lényegesen több támogatóról lehet szó, ám az egyházként működő szervezetek gazdasági működésébe csupán korlátozottan, vagy egyáltalán nem tekinthetnek bele. Egyéb esetek mellett a magazin a spanyol keresztény szervezet, a CitizenGo és vezetője, Ignacio Arsuaga példáján mutatja be, hogyan fűzik egyre szorosabbra a kapcsolatukat az európai szélsőjobbos erők, és miként támogatják ezeket a szereplőket az Egyesült Államokból és Oroszországból egyaránt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat