HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

A magyarországi Soros-birodalom most a kultúra elfoglalására készül

2019. július 07. 13:23
Hunhír.info

szabadkomuves-500.jpgSoros György és hazai hálózata most már nem csak a politikai és a közéleti eseményeket szeretné szervezetein keresztül a kedve szerint befolyásolni Magyarországon, hanem a kulturális életet is el akarja foglalni. Persze szokásosan a "függetlenség" támogatásának folyamatos hangsúlyozása mellett. Ugyanis néhány napja a Nyílt Társadalom Alapítvány honlapján számolt be arról, hogy a "nagylelkű" bevándorláspárti spekuláns 360 millió forinttal támogatja vélhetően a "függetlennél függetlenebb" - értsd: liberális, kormányellenes - művészeket.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A Nyílt Társadalom Alapítvány honlapján található magyarázat szerint azért vált indokolttá a "független" művészek Soros általi támogatása, mivel szerintük "aggasztóan megnőtt a politikai szempontok szerepe az állam kulturális és művészeti támogatási rendszerében."

És persze ki más tudná jobban garantálni a művészet függetlenségét, mint Soros és hazai elvbarátai. Ehhez kétség sem fér.

Mint köztudott, a bevándorláspárti spekuláns, aki amúgy választásokat kíván eldönteni az USA-ban és világszerte, kormányok, rendszerek megbuktatásában aktívan vett részt hálózatával, most igyekszik elhitetni, hogy a művészetek független támogatásán dolgozik. Na persze.

Valójában arról van szó, hogy Soros hatalmi mániája már nem csak a politikai élet befolyásolásának vágyát foglalja magában, hanem a kulturális életét is. Az elmúlt évek pedig bebizonyították: Soros bármi mellé odaáll, és bármit támogat, ami a magyar, jobboldali kormány ellen van.

Soros Alapítványa hozzáteszi, hogy a fenti 360 millió forint elosztását egy Summa Artium nevű szervezetre bíznák, amely magáról azt írja, hogy azzal a céllal jött létre, "hogy a független művészek számára elérhetővé tegye a vállalati és magánszektorból érkező támogatásokat".

A függetlenség nagy tündérmeséje azonban hamar véget ér, ha elolvassuk Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökének témába vágó interjúját, amelyben kifejti, hogy "Magyarország, a rendszerváltás minden reményét megcsúfolva, nem a szabad gondolat, a művészet szabadságának hazája többé. Ilyen időkben a művészek jelenítik meg függetlenségükkel és a sokféleségükkel a társadalom kollektív lelkiismeretét. Kiállnak és megkérdezik: kik vagyunk és miképpen élünk együtt? Nem fogadják el, hogy a kultúrát a politikai szempontok alapján osztogatott pénz határozza meg."

Majd így folytatja, független, és természetesen a magaskultúrára kihegyezett monológját: "... a gyűlölködő politikai megrendelés nem hozhat létre művészi értékeket".

Azaz gyűlölködni láthatóan csak nekik szabad, persze a függetlenséget mindig hangsúlyozva
és ha már a felvezető interjúban ennyit szidja a magyar kormányt és a miniszterelnököt Patrick Gaspard, kétségünk sem lehet a támogatás valódi céjáról.

Ha valaki számára nem lenne világos: a Soros-birodalom most épp a kultúrát kívánja célba venni és szinte korlátlan pénzforrásait arra akarja használni, hogy újfent a függetlenség meséjének látszata alatt támogassa a kormányellenes mozgalmakat.

origo

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat