HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Címzett e-mail címe:
Feladó e-mail címe:
Üzenet:

Azonos nevű jelöltet indítanak az ukránok Brenzovics László ellen Kárpátalján

2019. június 22. 15:14
Hunhír.info

ukran-tank-250.jpgAzonos nevű ukrán jelölt indításával igyekeznek rontani ellenfelei Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének képviselőjelölti esélyeit a 2019. július 21-i előrehozott ukrán parlamenti választásokon a Nagyszőlős központú egyéni választókörzetben. Az azonos nevű ukrán jelölt 1977-es születésű jelölt munkanélküli, a Nagybereznai járás eldugott hegyi településén, Havasközön (Ljuta) lakik.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Újságírók kiderítették, hogy rendezetlen körülmények között, majdhogynem hajléktalanként él.

A Kárpátalján nagy feltűnést keltett üggyel kapcsolatban Brenzovics László elmondta, felháborítónak tartja, hogy a deklaráltan az Európai Unióba tartó Ukrajnában ismételten megtörténhetnek hasonló dolgok.

Az egész az állam politikájából ered, amely minden eszközzel próbálja megakadályozni, hogy a kárpátaljai magyarság képviselője bekerülhessen a parlamentbe -tette hozzá.

Kijev sokadik alkalommal utasította vissza mondvacsinált okokra hivatkozva olyan egyéni parlamenti választókerület kialakítását, amelyben többséget képeznének a magyar nemzetiségű választópolgárok, ezzel is akadályozva a magyar érdekképviseletet parlamenti szinten -mutatott rá. A magyar politikus hangsúlyozta, nyilvánvalóan riválisai folyamodnak egy azonos nevű ukrán jelölt állításának alantas eszközéhez.

Korábban a kárpátaljai magyarság képviselőjelöltjével szemben már alkalmazták ezt a módszert, amikor 2002-ben Kovács Miklós akkori KMKSZ-elnök ellen állítottak azonos nevű jelöltet az ellenfelei, és ezáltal annyi szavazatot vontak el tőle, hogy – csalással is megtetézve – minimális arányban, alig 390 szavazattal elvesztette a voksolást -emlékeztetett. Brenzovics László arra hívta fel a kárpátaljai magyar választókat, hogy ne dőljenek be a piszkos trükknek, a voksoláskor nagyon figyeljenek oda, kinek a neve mellé teszik az ikszet az ukrán nyelvű szavazólapon. Jelezte, a KMKSZ a választások előtt tájékozatni fogja a szavazókat a tudnivalókról.

Az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) hivatalosan június 18 jegyezte be egyéni képviselőjelöltként Brenzovics Vaszil Ivanovicsot a Nagyszőlős központú egyéni parlamenti választókerületben. Az azonos nevű ukrán jelölt 1977-es születésű jelölt munkanélküli, a Nagybereznai járás eldugott hegyi településén, Havasközön (Ljuta) lakik. Újságírók kiderítették, hogy rendezetlen körülmények között, majdhogynem hajléktalanként él.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat