HunHír.info

2019. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

Az ISIL kalifátusa megsemmisült, de a terrorszervezet továbbra is létezik

2019. június 20. 08:07
Hunhír.info

isil2-250.jpgA turisták egyik legkedveltebb úticélja Barcelona, ahol a hatóságok több terrorfenyegetést is kaptak az elmúlt hónapban. A Sagrada Familiát is célpontként tartják számon. Nem először kap fenyegetést Spanyolország és a Sagrada Família is szerepelt már a terroristák kiszemelt célpontjai között. Az Európai Unió vezetése pedig nem küldte el azokat az üzeneteket, hogy Európa hajlandó és képes is megvédeni önmagát.

Magyar Menedék - Raffay

Földi László, biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Heti terror című műsorában ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: minden fenyegetést komolyan kell venni, mert legutóbb, 2017-ben meg is történt a terrorcselekmény.

Földi László hozzátette: Európában a helyzet azóta nem javult. A spanyol kormány pedig ragaszkodik ahhoz, hogy akár illegális bevándorlókat is befogad. A muszlim jelenlét az Ibériai-félszigeten évszázadokra vetül vissza, ezért a spanyolok számára nem meglepő az észak-afrikaiak betelepedése.

Viszont, hogy ilyen szintű folyamatos fenyegetés és fenyegetettség van Spanyolországban, az elmúlt évtized problematikája - fogalmazott.

Egy millió muszlim él Spanyolországban, viszont a lakosság több, mint 70 százaléka katolikus. Déri Stefi azon kérdésére, lehet-e köze a fenyegetéseknek a kereszténységhez Horváth József, biztonságpolitikai szakértő úgy válaszolt: mindenképpen, hiszen látjuk azt, hogy Sagrada Familia célpontként jelenik meg az Iszlám Állam propagandaanyagaiban.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy önmagában már a fenyegetés is komoly károkat fog okozni Spanyolországnak. Ezek a demonstratív intézkedések el fogják riasztani a turisták egy részét. Ezt a nem túl erős spanyol gazdaság meg fogja érezni - emelte ki. Hozzátette: ez egy öngerjesztő folyamat, mely a terroristák és az iszlám radikálisok malmára hajtja a vizet. Ha több muszlim elveszíti a munkahelyét, akkor ők dühösebbek és befolyásolhatóbbak lesznek. Ez a fenyegetések egyik célja.

Bár az Iszlám Állam kalifátusa megsemmisült, a terrorszervezet továbbra is létezik, csak átalakult. Michael Maloof, a Pentagon korábbi biztonságpolitikai szakértője azt nyilatkozta, hogy a mostani helyzet sokkal rosszabb egy fizikailag létező kalifátusnál. Földi László ezzel kapcsolatban kifejtette: nem volt szabad lelkesedni a kalifátus megszűnése miatt, mert az legalább magába gyűjtötte azokat az extrém erőket, akik hajlamosak voltak dzsihádra.

Mivel megszűnt, ezek az erők a saját országaikban gerjesztik egymást és erőszakkal hoznak létre kicsi kalifátusokat kimondatlanul - fogalmazott.

Arra a kérdésre, mennyire kell tartani attól, hogy dzsihadisták jönnek be Európába Horváth József elmondta: a politika hajlamos ezt elbagatellizálni. Az iszlám radikálisok továbbra is egy kívánatos zsákmányként tekintenek Nyugat-Európára.

Az Európai Unió vezetése pedig nem küldte el azokat az üzeneteket, hogy Európa hajlandó és képes is megvédeni önmagát - tette hozzá.


Hír TV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat