HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Kö­zölte a hír­szer­zés: új­já­szer­ve­ző­dik az ISIL

2019. június 20. 06:17
Hunhír.info

Azt eddig is tudtuk, hogy főként Afganisztánba vonult vissza az Iszlám Állam, miután kiszorult Szíriából és Észak-Irakból. Ennél több konkrétumot gyűjtött össze különböző hírszerzési forrásoktól a Breibart. Csu­pán "gya­kor­ló­te­rep­ként" hasz­nál­ják az afgán ál­la­mot. Ka­to­nai szak­ér­tők sze­rint az ott el­kö­ve­tett ter­ror­tá­ma­dá­sok csu­pán "tesz­tek" a ké­sőbbi Eu­ró­pá­ban és az Egye­sült Ál­la­mok­ban el­kö­ve­tendő cse­lek­mé­nyek­hez.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A jó hír az, hogy az ISIS nem tudott összefogni a tálibokkal, sőt csatáznak is egymással, mert mások a hatalmi céljaik és a gondolkodásmódjuk. Ez ugyanakkor nyugati és az orosz elemzők szerint arra is jó lehet, hogy a jelenleg jóval erősebb tálibokat még inkább szembeállítsák az Iszlám Állammal.


Ugyanakkor az ISIS számára Afganisztán nem cél, hanem egyfajta “gyakorlópálya.” A Kabulban elkövetett terrorista merényletek alapján készülnek fel az Egyesült Államokban és Európában végrehajtandó hasonló tettekre – mondták el szakértők az AP hírügynökségnek.

Vannak akik úgy vélik, hogy ezek a támadások körülbelül egy év múlva elkezdődhetnek. Amerikai katonai tervezők úgy vélik, hogy az ISIS Afganisztánban elveszítette számos harcosát és vezető tisztjét a légierő MOAB (Massive Ordnance Air Blast) támadásai során, amelyben barlangokat bombáztak Nangarhar tartományban.

Ám az utánpótással most ismét erősödtek. Az Iszlám Állam jelentős pénzt koncentrált ezen a területen és azon kívűl, hogy fiatal afgánokat is toborozzon és tanítson meg harcolni, új katonák csatlakoztak hozzájuk Csecsenföldről, Indiából, Bangladesből és Kínából, az Ujgúr tartományból...

Oroszország FSB biztonsági szolgálata május végén arra figyelmeztetett, hogy azISIS-nek már mintegy 5000 harcosa van Észak-Afganisztánban és ez több mint kétszer annyi, mint amennyit az amerikaiak feltételeznek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat