HunHír.info

2019. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

Géppisztoly miatt riasztották a rendőröket Kelenföldre, játék lett a vége

2019. június 18. 13:06
Hunhír.info

A rendőrséghez hétfőn bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi puskával ment be a Kelenföldi pályaudvarra. Csak azután derült ki, hogy játékpisztoly van nála, miután leteperték és bevitték a rendőrörsre. Ettől még büntető eljárás lett az ügy vége.

Magyar Menedék - Raffay

"Vártam a Sárbogárdon átmenő Intercity-t, a 14. és a 15. peronon, amikor megláttam egy férfit utcai ruhában egy nagy gépfegyverrel a kezében. Majd pár pillanattal később négy rendőr jelent meg, kiabáltak a férfinak, néhány másodperc után pedig a betonba nyomták" - tájékoztatta a Napi.hu-t egy olvasója szerdai, Kelenföldi pályaudvaron szerzett élményéről. Mint mondta, az látszott, hogy a férfi nem katona és nem rendőr, civil viseletben volt, csak lógott róla egy fegyver. Majd miután ártalmatlanították, a rendőrök gyorsan is vitték a helyszínről az illetőt.

Az ügy kapcsán megkerestük a rendőrséget, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy 15 óra 46 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Budapest XI. kerületében a Kelenföldi pályaudvaron egy férfi puskával az oldalán megy le az egyik lépcsőn. Majd a járőrök a férfit igazoltatni akarták, de a rendőri felszólításnak nem tett eleget. "A férfivel szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak, megbilincselték és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol megállapították, hogy a férfinél egy airsoft típusú légfegyver volt" - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszában.

Azt is közölték, hogy az illetékes rendőrkapitányság közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés és garázdaság szabálysértés miatt eljárás indít a férfi ellen.

Az airsoft típusú fegyver ugyan sporteszköz, mások testi épségében csak korlátozottan tehet kárt, de tárolása és szállítása is szigorú jogszabályokhoz kötött. Az ilyen - leegyszerűsítve - játékpuskákat tilos testen viselni. Az, hogy a férfi nyakában lógott eleve szabálytalan, de hordásnak minősül, ha tárazva van valamely ruhadarabban vagy hátizsákban. Ennek oka, hogy - mint a fenti eset is mutatja - a laikusok messziről nem feltétlenül tudják megállapítani, hogy az egy éles lőfegyver, vagy csak egy rugós, gázos netán elektromos, műanyag golyókat kilövő eszköz. Márpedig ez riadalmat kelthet az emberekben, ez magyarázza az ügyben tapasztalt szigorú rendőri fellépést is.

A pályaudvaron az eset nem okozott fennakadást. Az esettől függetlenül a menetrend szerint 15:59 perckor induló Tettye IC csak három perc késéssel, 16:02 perckor hagyta el az állomást, a közjáték mindössze pár percig tartott.

napi.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat