HunHír.info

2019. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

A kormányzati felhatalmazással bíró pártoknak nagyobb szava lesz az EP frakcióiban

2019. június 17. 10:25
Hunhír.info

A folyamatok közepén vagyunk, még azt sem lehet tudni, hogy a legnagyobb európai politikai képződmény, az Európai Néppárt, amely most is a legtöbb képviselői helyet szerezte, együtt marad-e – vélekedett Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában.

Menedék - Pálfi

Törcsi szerint a konzervatív pártok hiába értenek sok kérdésben egyet, például a nemzeti szuverenitás erősítésében és az illegális bevándorlás megállításában, sok a vitás kérdés is a pártok között. A választóvonal, hogy ezek a jobboldali pártok rendelkeznek-e kormányzati felhatalmazással, vagy sem.

Salvini hiába szeretne ugyanis létrehozni egy erős csoportosulást, amelyben az ő pártja rendelkezik a legtöbb mandátummal, vannak köztük olyanok, akik még nem rendelkeznek kormányzati felhatalmazással, azaz „karanténban” vannak – jegyezte meg.

Elképzelhető, hogy a konzervatívok az a politikai tömörülés, amely felé érdemes nyitni. A velejét a lengyelek, a csehek és a britek adják. Ha Salvini a mandátumaival a konzervatívokhoz csatlakozna, akkor komoly tényezővé válna köztük, és a néppártnak is érdemes lenne megfontolni az együttműködést velük, hiszen úgy közeledhetne feléjük, hogy közben megmarad a hagyományosan jó kapcsolata a szocialistákkal is – fogalmazott.

Hozzátette: így az európai uniós döntéshozatalba és a kormányzásba bekerülhetne egy markánsan bevándorlásellenes, szuverenista blokk is.

Már a tavalyi év második felében is, de az idei első negyedévben is az előzetesen vártál lassabban növekedett az Európai Unió gazdasága – fogalmazott Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője, üzletág igazgatója a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Németországban – például Csehországgal és Magyarországgal ellentétben – alacsony volt a beruházások mértéke, és azt is felhánytorgatják, hogy többet költhetnének oktatásra, digitalizációra vagy a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, valamint túlságosan magas a foglalkoztatást terhelő adó is – mondta.

A Magyarország számára megfogalmazott ajánlásokról azt mondta: a költségvetési politika kapcsán az Európai Bizottság régóta szigorítást szorgalmaz, a kormány viszont 2012 óta folyamatosan tartja a 3 százalékos hiánycélt. A romáknál és a fogyatékkal élőknél szükséges a munkaerőpiaci mutatók további fokozása, a többi terület érintése, amellyel az ajánlás foglalkozik, nem meglepetés.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat