HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Az ENSZ élesen bírálta a migráció visszaszorítását célzó olasz biztonsági csomagot

2019. június 12. 18:10
Hunhír.info

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) élesen bírálta szerdán a migráció visszaszorítását célzó olasz biztonsági csomagot, amely a többi között előirányozza a migránsokat Olaszországba szállító civilhajók megbírságolását is.

Magyar Menedék - Raffay

„Aláássa a tengeri mentés nemzetközi szabályrendszerét annak kriminalizálása, hogy a tengeren bajba került embereket szállító hajók olasz vizekre hajózhassanak” – jelentette ki Dominik Bartsch, az UNHCR németországi képviselője a dpa helyi hírügynökségnek.

„A tengeri mentés kötelessége évszázados intézmény, az független a veszélyben forgó emberek nemzetiségétől, vallásától, illetve anyagi helyzetétől” – mondta Bartsch.

„Megingatja a tengeri mentés egész rendszerét, ha egy bizonyos államban büntethetővé teszik a hozzáférést a biztonságos kikötőkhöz, ahelyett hogy megkönnyítenék azt ” – fűzte hozzá. Mint mondta, a mentőhajók számára nem lehetséges, hogy Líbiába vigyék az embereket, mert ott szerintük számukra nincs biztonságos kikötő.

A Soros-féle Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet szerint a olasz kormány szigorú bevándorlási politikája miatt nőtt a halálozások száma a Földközi-tengeren. Az elmúlt egy évben legalább 1150 menedékkérő fulladt meg a térségben – közölte az MSF.

A tőzsdespekuláns szervezete egész egyszerűen ezzel az állításával nem mond igazat, hiszen a szigorúbb bevándorláspolitika életeket ment, hiszen kevesebben indulnak útnak. A liberálisok a veszélyes útra biztatják a migránsokat fűt-fát ígérve nekik, de csak a halálba kergetik őket.

A Matteo Salvini olasz belügyminiszter nevét viselő, kedden elfogadott biztonsági csomag a többi között növeli a tárcavezető hatáskörét. Salvini szerdán védelmébe vette a szabályozást a jogvédőkkel és az olasz ellenzéki hangokkal szemben. A lezárt kikötők emberéletek mentését jelentik. Nyílt kikötők viszont vérfürdőt jelentenek”
– írta a Facebookon.

A tengeren menekülés közben életüket vesztettek száma 2017 azonos időszakához képest megfeleződött. Büszke vagyok arra, hogy emberéletek ezreit sikerült megmenteni azzal, hogy kevesebb menedékkérő kel útra”
– fűzte hozzá.

A szabályozás értelmében tízezertől ötvenezer euróig terjedő bírságot vethetnek ki az olasz hatóságok azokra a civil hajókra, amelyek felszólítás ellenére megsértik az olaszországi felségvizekre történő belépés tilalmát. A bírságot a hajó kapitányára, üzemeltetőjére vagy tulajdonosára vetik ki – írja az MTI.

Ha ugyanaz a hajó egymás után többször megsérti az előírásokat, a vízi járművet az olasz hatóságok a bírságon túl mellett le is foglalják.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat