HunHír.info

2019. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Az elhunyt két magyar hajóst a Dunán búcsúztathatják majd el

2019. június 12. 06:51
Hunhír.info

viz.jpgHajós temetéssel búcsúztatná a Hableány kapitányát és matrózát a Panorama Deck Kft. Ha elhunyt kollégáik másként nem végrendelkeztek, és a közvetlen hozzátartozók beleegyeznek, akkor hajós temetésen búcsúznak majd el tőlük. Az elhunytak hamvai vízben lebomló sóurnába kerülnek, amelyeket a tetejükön koszorúval a vízre helyeznek. Ezt követően megszólal a hajóharang, miközben mindenki a vízbe dobhatja a virágait, így búcsúznak a halottjuktól.

Menedek - Engdahl

A hajótársaság addig nem beszél a hozzátartozókkal a lehetséges búcsúztatás módjáról, amíg a legénység tagjait hivatalosan elhunytnak nem nyilvánítják – mondta az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője, Tóth Mihály a hirado.hu-nak. Mint elmondta, a hajós temetés során a gyászoló hozzátartozókat és a kollégákat a folyó azon helyére viszik, ahol majd a ceremónia megtörténik. Az elhunytak hamvai vízben lebomló sóurnába kerülnek, amelyeket a tetejükön koszorúval a vízre helyeznek. Ezt követően megszólal a hajóharang, miközben mindenki a vízbe dobhatja a virágait, így búcsúznak a halottjuktól.

Makai Gábor klinikai szakpszichológust megkérdeztük, hogy ha nem marad valaki után látogatható sír, az miként befolyásolja a veszteség feldolgozását?

Minden haláleset a környezetből gyászreakciót vált ki. A folyamat szükséges ahhoz, hogy a veszteség lelki feldolgozása megtörténjen. A hajótársaság részéről a hajóstemetés felvetése szép gesztus, amely az együttérzés kinyilvánításának szimbóluma a veszteségélményt megéltek számára. Minden ilyen odafordulás, nyitottság segítséget, biztonságot és támaszt nyújt a gyászolóknak, hiszen ilyenkor azt érzik, nem egyedül élik meg a tragédiát, hanem sokan állnak mellettük. Az, hogy egy egész ország siratja el az elhunytakat, szintén segíti a gyászoló hozzátartozókat.

A család hozzájárulása az ilyen jellegű temetéshez elengedhetetlen, hiszen abban az esetben, ha valamelyik családtag ezzel nem tud azonosulni, ellenkezést vált ki belőle, az hátráltathatja vagy gátolhatja a gyászmunkát.

Ha nincs semmilyen ellenérzés, akkor teljesen mindegy milyen módon búcsúznak el a halottól, vagy marad-e sírhely utána, lényeg, hogy a ceremónia megtörténjen – fejtette ki véleményét Makai Gábor.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat