HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Nem igazolják a számok a baloldal optimizmusát, csak átrendeződés zajlik

2019. június 11. 06:54
Hunhír.info

valasztas250.jpgBár az ellenzék az európai parlamenti választások eredményei alapján előszeretettel emlegeti növekvő esélyeit, a számokból kiderül, hogy csak belső átrendeződés zajlik a balliberális oldalon, áttörés semmiképp. Ebből a szempontból érdemes összehasonlítani a mostani és a tavalyi országgyűlési választások eredményeit. Az EP-választáson a MSZP–Párbeszéd tandem 229 551 szavazatot kapott országosan, míg a DK 557 081-et, így hárman együtt összesen 786 632-őt.

Menedék - Bayer

Ezzel a 43 százalékos részvétel mellett a szavazatok 22,6 százalékát gyűjtötték be.

A 2018-ban jóval magasabb, csaknem hetvenszázalékos részvétel mellett megtartott országgyűlési választáson az MSZP–P–DK trió 990 862 szavazatot kapott, ám ez arányaiban kevesebbet, a szavazatok 17,88 százalékát jelentette csak. A Fidesz–KDNP az EP-választáson a szavazatok 52,5, míg a tavalyi voksoláson listán 49,2 százalékot szerzett.

Persze az ellenzék előszeretettel adja hozzá most már saját voksaihoz a Momentum és a Jobbik szavazatait, ez a mostani választáson plusz tizenöt, míg a tavalyin plusz huszonkét százalékot jelentett volna, azaz még így sem tudták volna megverni a Fidesz–KDNP-t, tavaly tizenkét, idén viszont tizenöt százalékkal maradtak el a kormánypártok eredményétől.

Fontos külön kitérni a fővárosra is, hiszen az ellenzék leginkább Budapesten remél „csapásmérést” az ellenfélre. Az MSZ–P–DK 28 százaléka áll szemben a Fidesz 41 százalékos eredményével. Tavaly az MSZP–P–DK trió 26 százalékot hozott a 38 százalékos Fidesszel szemben.

Bár a fővárosban a Momentum tizenhét százaléka megdobná a támogatottságot, amihez még a mindössze három százalékot teljesítő Jobbikot is hozzá lehetne adni. Az önkormányzati választáson ugyanakkor nincs pártlista, így a szavazatmegoszlás is bonyolultabb kérdés, a főpolgármesterek, polgármesterek és egyéni képviselők választásánál is helyi érdekek, személyi szimpátiák dönthetnek. Mindez pedig tovább gyengíti az ellenzéki érvelést.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat