HunHír.info

2019. Napisten hava 17. nap, Töhötöm napja.

Nem igazolják a számok a baloldal optimizmusát, csak átrendeződés zajlik

2019. június 11. 06:54
Hunhír.info

valasztas250.jpgBár az ellenzék az európai parlamenti választások eredményei alapján előszeretettel emlegeti növekvő esélyeit, a számokból kiderül, hogy csak belső átrendeződés zajlik a balliberális oldalon, áttörés semmiképp. Ebből a szempontból érdemes összehasonlítani a mostani és a tavalyi országgyűlési választások eredményeit. Az EP-választáson a MSZP–Párbeszéd tandem 229 551 szavazatot kapott országosan, míg a DK 557 081-et, így hárman együtt összesen 786 632-őt.

Magyar Menedék - Raffay

Ezzel a 43 százalékos részvétel mellett a szavazatok 22,6 százalékát gyűjtötték be.

A 2018-ban jóval magasabb, csaknem hetvenszázalékos részvétel mellett megtartott országgyűlési választáson az MSZP–P–DK trió 990 862 szavazatot kapott, ám ez arányaiban kevesebbet, a szavazatok 17,88 százalékát jelentette csak. A Fidesz–KDNP az EP-választáson a szavazatok 52,5, míg a tavalyi voksoláson listán 49,2 százalékot szerzett.

Persze az ellenzék előszeretettel adja hozzá most már saját voksaihoz a Momentum és a Jobbik szavazatait, ez a mostani választáson plusz tizenöt, míg a tavalyin plusz huszonkét százalékot jelentett volna, azaz még így sem tudták volna megverni a Fidesz–KDNP-t, tavaly tizenkét, idén viszont tizenöt százalékkal maradtak el a kormánypártok eredményétől.

Fontos külön kitérni a fővárosra is, hiszen az ellenzék leginkább Budapesten remél „csapásmérést” az ellenfélre. Az MSZ–P–DK 28 százaléka áll szemben a Fidesz 41 százalékos eredményével. Tavaly az MSZP–P–DK trió 26 százalékot hozott a 38 százalékos Fidesszel szemben.

Bár a fővárosban a Momentum tizenhét százaléka megdobná a támogatottságot, amihez még a mindössze három százalékot teljesítő Jobbikot is hozzá lehetne adni. Az önkormányzati választáson ugyanakkor nincs pártlista, így a szavazatmegoszlás is bonyolultabb kérdés, a főpolgármesterek, polgármesterek és egyéni képviselők választásánál is helyi érdekek, személyi szimpátiák dönthetnek. Mindez pedig tovább gyengíti az ellenzéki érvelést.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat