HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Kúrcsányi fog diktálni az ellenzéki castingon - visszamászott a döntnöki posztra a szemkilövető

2019. június 11. 06:05
Hunhír.info

2006-09-18.jpgNincs új a nap alatt, 2009-hez, 2014-hez és 2018-hoz hasonlóan ismét beindult a már jól ismert ellenzéki casting, amely viccesebbnél viccesebb fordulatokat vesz – mondta lapunknak a múlt hetet értékelve Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint már az EP-választás éjszakáján számítani lehetett arra, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum arra fogja pártjuk jó szereplését felhasználni, hogy teljesen átvegyék az ellenzék vezető szerepét, ők diktálják a feltételeket. Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az MSZP neve már ne szerepeljen a szavazócédulákon és a DK-Momentum legyen az új MSZP–SZDSZ.

Menedék - Bayer

Kálmán Olga jelölésével Karácsony Gergelyt akarják ellehetetleníteni, aki kétségbeesetten próbál a víz felett maradni, miután a mögötte álló MSZP–Párbeszéd történelmi mélységekbe zuhant – folytatta az elemző. Rámutatott: Gyurcsányék a főpolgármester-jelölés kapcsán több ígéretüket is megszegték. Mindez jól mutatja, hogy a korábbi megállapodásoknak semmi értelme, azokat figyelmen kívül fogják hagyni a pártok.

Puzsér Róbert már kilépett az előválasztásból, nem kizárt, hogy mások is követik – vélekedett Deák Dániel. Hozzátette: a kerületi megállapodásokat ugyan most még tartják a pártok, de biztosra vehető, hogy előbb-utóbb azokat is újra akarják majd tárgyalni, a DK és Momentum nem fogja engedni, hogy a parlamenti küszöb környékén álló szocialisták sok polgármester-jelöltet állítsanak.

Mindeközben Hadházy Ákos saját listát készít az ellenzéki szimpatizánsok nevével, amelyet az Európai Ügyészség létrehozása melletti aláírásgyűjtéssel leplez. Az egykori LMP-s politikus hiába tűzte ki az egymilliós célt, ezt a számot egy év alatt sem sikerült megközelítenie, ráadásul senki sem ellenőrizte, hogy ugyanaz a személy nem írta-e alá több­ször az íveket – közölte az elemző.

Kitért arra is, hogy a kommunista Apró-klán sarja, Gyurcsányné Dobrev Klára lehet az Európai Parlament alelnöke, ez semminél sem mutatja jobban, hogy a bevándorláspárti, a nemzetállamokat ellehetetleníteni akaró politikai erők tovább nyomulnak Európában. A csúcsjelölti rendszer bukása azonban biztató Magyarország számára, ugyanis ez azt jelenti, hogy az EU visszatér a szerződésekhez és nem engedi, hogy az Európai Parlament ismét lépést tegyen az európai egyesült államok irányába, hiszen ismét a nemzetállamok vezetői fognak dönteni arról, ki legyen az Európai Bizottság elnöke – magyarázta Deák.

Szerinte jól jelzi Magyarország pozíciójának erősödését, hogy a kiszivárgott információk szerint Emmanuel Macron francia elnök a visegrádi négyekkel, így Magyarországgal együttműködve szeretné megakadályozni, hogy Manfred Weber legyen az Európai Bizottság következő elnöke. A francia elnök beleegyezne abba, hogy néppárti, de francia politikus kapja az elnöki posztot: Michel Barnier, az Európai Unió Brexit-ügyi főtárgyalója. Ha ez a törekvés sikeres lesz, az Magyarország számára komoly győzelmet jelentene, hiszen 2014-ben Orbán Viktor azért nem szavazott Jean-Claude Junckerre, mert ragaszkodott Barnierhez.

Így most a magyar miniszterelnök öt évvel ezelőtti jelöltje győzedelmeskedhet a bajor Weberrel szemben.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat