HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Magyarországi provokátor is segítette az úzvölgyi incidens kirobbanását

2019. június 08. 10:10
Hunhír.info

Nem jelent meg a budapesti román nagykövet a Külügyminisztériumban, miután bekérették az úzvölgyi temetőben történt incidens miatt. A román szélsőségesek akciójáról Pászkán Zsolt, Románia-szakértővel beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető, a Hír TV Magyarország élőben című adásában.

Magyar Menedék - Grandpierre

Hiába kérették be a Külgazdasági- és Külügyminisztériumba a budapesti román nagykövetet az úzvölgyi események miatt, ő a diplomáciában példátlan módon megtagadta a párbeszédet. Mindezt Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentette be néhány órával ezelőtt.

Vége az EP-kampánynak, politikailag nehéz rá magyarázatot találni, miért pont az úzvölgyi magyar katonatemető vált a provokáció célpontjává – hangzott el a műsor felvezetőjében.

Pászkán Zsolt Románia-szakértő szerint több forgatókönyv létezik, nagyon pragmatikus oldalról megközelítve ez egy „területfoglalási kísérlet volt, a dormánfalvi – Bákó megyei – román polgármester részéről. Úzvölgye elnéptelenedett, Csíkszentmárton és Dormánfalva között helyezkedik el. Ez utóbbi román polgármestere pont az EP-választások kampánya alatt látta elérkezettnek, hogy „elfoglalja ezt a területet” – vélekedett a szakértő.

Még Bákó-megye kormánymegbízottja is felszólította a nyilvánvaló törvénysértés helyrehozására a dormánfalvi polgármestert, hogy vonják vissza azt a tanácsi rendeletet, amivel közös tulajdonba veszik ezt a területet.

„Tehát ha pragmatikus vagyok, akkor ez egy sovén csomagolásba tett területfoglalás volt. Úgy gondolták, hogy amint bepalántálnak oda néhány román keresztet – mert sír nincs – és fölszentelik, akkor ezzel lenyúlják az egész falut és megszerzik azt, amire eddig fájt a foguk” – fűzte hozzá a Románia-szakértő.

A történet másik olvasata, hogy egy bizonyos Gheorghe Simion nevű román provokátor – nem föltétlen magánvállalkozásban – folyamatosan szítja az székelyföldi románokat a magyarok ellen. Őhozzá adódott még egy magyarországi provokátor hölgy is, „aki 2017-ben a tusnádfürdői kifütyüléses akcióban hirtelen a semmiből megjelent – mondta Pászkán Zsolt, majd hozzátette: „Ladó Andrea díszes kört futott be a magyarországi sajtó egy részében, hogy ő volt az a bátor, aki kifütyülte Orbán Viktort”.

A szakember elmondta, hogy ez a „hölgy” volt az, aki mikor már elkörcsileg győzelemre álltunk ebben a vitában, mert még a román hatóságok is elismerték hogy nincs építési engedély és a polgármester önhatalmúlag lépett fel, hatszáz kilométert utazott, hogy fekete zsákokba öltöztesse a beton kereszteket egyetlen egy órára.

Délután megjelent három úzvölgyi – úgynevezett – akciócsoport, és azóta a román sajtó a temetőgyalázáson kizárólag ezt a fekete zsákos akciót érti. Egyértelműen a románok érdeke volt a beton keresztek becsomagolása
– húzta alá a szakértő.

A műsor további részében Velkovics Vilmos kérdésére reagálva Pászkán Zsolt párhuzamot volt a hajdani marosvásárhelyi pogrom és a jelenlegi helyzet között.

Az úzvölgyi incidenshez kellett a román titkosszolgálat látható része – szögezte le a szakember.


Hír TV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat