HunHír.info

2019. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

A magyarok többsége nem is hallott még az Európai Egyesült Államok tervéről

2019. május 20. 07:34
Hunhír.info

A magyarok 51 százaléka támogatja az Európai Unió tagállamainak szorosabb integrációját, de az Európai Egyesült Államok koncepcióját inkább elutasítják - derül ki a Závecz Research által áprilisban készített reprezentatív felmérésből, amelyet a 24.hu ismertet.

Menedék - Bayer

A közös döntéshozatal kiterjesztését a megkérdezettek 42 százaléka utasítja el, ők a jelenleginél lazább együttműködést és szélesebb tagállami döntési jogköröket szeretnének, míg 7 százalék nem tudott vagy akart válaszolni.

Az ellenzéki szavazók között nagyobb a mélyebb integrációt támogatók aránya: 69 százalékuk válaszolt így, és mindössze a negyedük ellenzi ezt. A Fidesz szimpatizánsai között viszont 55 százalék inkább visszaadna hatásköröket a tagállamoknak, de még közülük is 41 százalék szeretne további területeken közös döntéshozatalt, ami a Brüsszel-ellenes kormányzati kampányok sora után váratlan.

Az integráció elmélyítésével kapcsolatban a fiatalok és a budapestiek a leglelkesebbek, a 18 és 29 év közöttiek 57 százaléka pártolja a szorosabb európai együttműködést, míg a fővárosban élőknek a 62 százaléka.

A megkérdezettek 54 százaléka azonban még csak nem is hallott az Európai Egyesült Államok gondolatáról, azok között pedig, akik ismerik az elképzelést, relatív többségben (49 százaléknyian) vannak azok, akik nem támogatják a megvalósítását, míg csak 40 százalék felelt úgy, hogy helyeselné a létrejöttét.

A Fidesz-szavazóknak mindössze a 13 százaléka támogatja az elgondolást, a javaslatot ismerő ellenzéki szimpatizánsoknál viszont 72 százalék ez az arány. Jelentős a különbség a városban és falun élők között is: míg a budapestiek 45, a városiak 50 százaléka nyilatkozott kedvezően, addig a falusiaknak csak a 22 százaléka támogatja az Európai Egyesült Államok gondolatát, 61 százaléka ellenzi.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat