HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Címzett e-mail címe:
Feladó e-mail címe:
Üzenet:

Bedő Zoltán: Elég volt!

2019. május 16. 13:45
Hunhír.info

uz-volgye250.jpgAz Úz Völgye Szervező Bizottság május 16-ról 17-re virradó éjszaka állandó őrségre szólítja a székelységet a helyszínre, hogy szükség esetén meg lehessen akadályozni a magyar haditemetőben alaptalanul és jogtalanul felállított román emlékmű és betonkeresztek felavatását. E szándék okaira az alább idézett vélemények is rávilágítanak, amelyeket az ökumenikus istentisztelettel egybekötött tiltakozás után fogalmaztak meg a megkérdezettek május 12-én.

Menedék - Pálfi

Vitéz Bartha Mihály Úz-völgyi veterán:

„Édes, jó Istenem, magyar sírokra rakták a kereszteket! De kinek? Magyar honvédek vannak oda eltemetve. Nyolc sor sír volt, fakeresztekkel megjelölve, és csak magyar nevek szerepeltek rajta. Román katonák nem voltak a halottak között! Hogy létezik, hogy most mégis odakerültek? 1944 augusztusában sem harcolt közöttünk román katona az Úz völgyében. És ellenünk sem, mert a támadók mind oroszok voltak. Nem értek egyet azzal, hogy a románok oda költözzenek a temetőbe, mert ott nincs keresnivalójuk! Ez ugyanolyan gazemberség, mint amikor ezelőtt egy pár évvel levágták a két megye (Hargita és Bákó) határát jelző táblát tartó oszlopot, és 3 kilométerrel errébb hozták, Csíkszentmárton felé. Gyalázat, amit elművelnek! Azt a mindenségit, erre nincs törvény? Azt csinálnak, amit akarnak? Magyarokul kisemmiznek minket onnan?”

Dr. Kádár László hagyomány­őrző huszár alezredes:

„Ország-világ figyelmét fel kell hívni arra az elődeink kegyeletét sértő, emberhez méltatlan tevékenységre, mely a magyar katonák sírhantjai között napok óta zajlik. A 10-es miskolci gyalogezred elesett honvédeinak nyugvóhelye fölé a dormánfalvi polgármester beton kereszteket és egy emlékművet állíttatott az itt nem létező román katonáknak. Kakukk módjára, más madár fészkébe belopta a tojást, és még azt is elvárja, hogy az ki legyen költve. Egy ekkora arcátlanságot azonban képtelenek vagyunk elfogadni, és követeljük az eredeti állapot visszaállítását!”

Tánczos Barna szenátor:

„Ma bebizonyítottuk, hogy a székely közösség erős, és amikor lármafát gyújtanak, összefog a közelgő veszély elhárításának érdekében. Ez most az Úz-völgyi magyar haditemető megbolygatása kapcsán is megmutatkozott, és az itt tapasztalható egyetértéssel és megnyilvánuló elszántsággal, véleményem szerint, meg tudjuk fordítani a gyászos események menetét.”

Kovács István, sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész:

„Az Úz völgyében szolgáló honvédeink tudták, hogy a vártán kell álljanak az utolsó pillanatig és még azon túl is. Itt maradtak tehát, hogy még pihenésükkel is szolgálják a hazát, azonban most már ebben is háborgatják, és nem hagyják nyugodni őket. Mert egyesek azt hiszik, azáltal szereznek, oroznak maguknak hazát, hogy megzavarják mások pihenését, és elveszik mások jelképeit. Azt hiszik, a szabadságot egymás kezéből kell kicsavarni, és nem tudják, hogy csak együtt, egymást megbecsülve, élni engedve lehetünk azok, akiknek a Jóisten megálmodott bennünket.”

Székely Hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Itt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV - Koltay GáborItt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat