HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Az Egyesült Államok fokozatosan növeli az Iránra gyakorolt nyomást

2019. május 14. 10:20
Hunhír.info

iran.jpgA Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint fokozatosan növeli az Amerikai Egyesült Államok az Iránra gyakorolt gazdasági nyomást, mióta Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépett. Varga Gergely kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a 2015-ben aláírt iráni atomalku részlegesen feloldotta az Irán elleni szankciókat, de amikor tavaly az Egyesült Államok kilépett az egyezményből, újra növelni kezdte a gazdasági nyomást.

Menedék - Atilla

Az elmúlt egy év azt mutatja, hogy Iránnak nehéz olyan gazdasági előnyöket szereznie, mint amilyeneket az iráni atomalku ígért neki. A másodlagos szankciók ugyanis nemcsak az amerikai vállalatokat, hanem minden olyan országot is sújtanak, amelyek Amerikával és Iránnal egyaránt valamilyen üzletet akarnak létrehozni. Az európai és más globális cégek pedig az amerikai piacot részesítik előnyben, ezért Irán egyre többet veszít ezzel - vélekedett.

Szerinte az Egyesült Államok szempontjából a legreálisabb cél Iránt rászorítani egy - a 2015-ös megállapodáshoz képest - kedvezőbb egyezményre, amely nemcsak a nukleáris kérdést, hanem a hordozóeszközöket, a rakétákat is magába foglalja, és Irán regionális politikájára is kiterjed.

Varga Gergely kitért arra is, hogy az amerikai katonai és haditengerészeti jelenlét a térségben nem újdonság, de a retorika, ami kíséri, igen. Irán valószínűleg közvetett módon igyekszik üzenetet küldeni a nyugati országoknak és az Egyesült Államoknak, hogy komoly kockázatai lesznek a világgazdaságra, ha a konfliktus elmérgesedik közöttük - tette hozzá.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat