HunHír.info

2019. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

A brüsszeli elit számára egyértelmű üzenet a Trump-Orbán csúcstalálkozó

2019. május 14. 09:58
Hunhír.info

Europai-Parlament.jpgA találkozó időzítése egyértelmű üzenet, nem véletlen, hogy pont az EP-választás előtt kerül sor a magyar miniszterelnök amerikai látogatására. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője elmondta, hogy számos elődjével ellentétben a jelenlegi magyar kormány külpolitikai stratégiája kizárólagosan a magyar érdekek figyelembevételén alapul. Szánthó szerint ez sokak szemében jelent szálkát Magyarországon és külföldön is. Ifj. Lomnici Zoltán már arról beszélt, hogy két erős állam vezetője találkozott egymással hétfőn.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Mint ismert, Donald Trump amerikai elnök magyar idő szerint hétfőn este nyolckor fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt. A magyar kormányfő a washingtoni látogatásról korábban azt mondta: pénzről, migrációról és gazdaságról lesz szó az amerikai elnökkel folytatandó megbeszélésen.

Az Origo a látogatás kapcsán több szakértőt is megkérdezett, a 888-nak pedig Palóc André beszélt a diplomáciai eseményről.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője elmondta, hogy számos elődjével ellentétben a jelenlegi magyar kormány külpolitikai stratégiája kizárólagosan a magyar érdekek figyelembevételén alapul. Szánthó szerint ez sokak szemében jelent szálkát Magyarországon és külföldön is, ennek ellenére a magyar külpolitika lényege a következő: hazánk geopolitikai, földrajzi, történeti, méretbeli adottságaiból fakadóan úgy kell kiegyensúlyozott kapcsolatot fenntartson valamennyi domináns világpolitikai szereplővel, hogy minden diplomáciai partner úgy gondolkodjon, hogy aki Magyarországgal együttműködik, az jól jár.”

Ifj. Lomnici Zoltán már arról beszélt, hogy két erős állam vezetője találkozik egymással hétfőn. Az alkotmányjogász szerint a találkozó időzítése egyértelmű üzenet a brüsszeli elit, és a régi Európa számára is.

Az amerikai elnök ezzel – úgy is, mint a köznyelvben a szabad világ vezetője – az európai parlamenti választások hajrájában elsősorban azt kívánja Junckerben, Merkelben és Macronban tudatosítani, hogy új prioritások, értékek és érdekek mentén is van lehetőség az euroatlanti kapcsolatok továbbfejlesztésére”
– fogalmazott Lomnici.

A Századvég elemzője szerint fontos a kérdésében, hogy a politikai kapcsolatra fókuszál, hiszen Mike Pompeo külügyminiszter közelmúltban lezajlott magyarországi látogatásán mindkét fél megerősítette az országok közötti virágzó gazdasági és katonai kapcsolatok fontosságát.

Ami pedig a politikai, ha tetszik, az államközi kapcsolatokat illeti, az Obama-adminisztráció leköszönését követő enyhülés után, mára már a stabilizálódás és bizonyos értelemben a helyreállt kölcsönös bizalom időszakáról beszélhetünk„ – tette hozzá Lomnici.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat