HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Címzett e-mail címe:
Feladó e-mail címe:
Üzenet:

Betiltották Toroczkaiék felvonulását - nehogy „megsértődjenek” a cigányok

2019. május 12. 14:39
Hunhír.info

betyarsereg-500.jpgVasárnap megtiltotta a rendőrség a Mi Hazánk párt Törökszentmiklósra, május 21-re tervezett, felvonulással egybekötött demonstrációját. A szélsőjobboldali párt szombaton jelentette be a rendezvényt a rendőrségnek, melynek célját úgy határozták meg, hogy az „Tiltakozás a bűnözés ellen.”

Magyar Menedék - Raffay

A párt azonban eszerint már most vasárnapra is szervezett felvonulást, az EP-választások előtti héten Törökszentmiklóson akartak akciózni a „cigánybűnőzés” ellen.

A törökszentmiklósi akciót a Mi Hazánk szerint egy videó váltotta ki, amin egy cigány állampolgár őrjöng, aki két embert is ok nélkül megvert, a második eset után le is tartóztatták. Hogy egy ember tette miatt miért kell egy egész etnikumot megbélyegezni, arról a Mi Hazánk nem nyilatkozott.

A rendőrség a gyülekezési törvény 13. és 14. paragrafusára hivatkozva tiltotta meg a felvonulást, miután a párt részéről a szervezők nem óhajtottak elállni a demonstráció meneteléses részétől (statikus tüntetést engedélyezett volna a hatóság), eszerint

„AZ EGYEZTETÉST KÖVETŐEN RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ INFORMÁCIÓK ALAPJÁN MEGALAPOZOTTAN FELTEHETŐ, HOGY A GYŰLÉS A KÖZBIZTONSÁGOT VAGY A KÖZRENDET KÖZVETLENÜL, SZÜKSÉGTELEN ÉS ARÁNYTALAN MÉRTÉKBEN VESZÉLYEZTETI, ILLETVE MÁSOK JOGAINAK VAGY SZABADSÁGÁNAK SZÜKSÉGTELEN MÉRTÉKŰ ÉS ARÁNYTALAN SÉRELMÉVEL JÁR, ÉS A KÖZBIZTONSÁG, A KÖZREND VAGY MÁSOK JOGAINAK ÉS SZABADSÁGÁNAK VÉDELME AZ … (5) BEKEZDÉS SZERINTI ENYHÉBB KORLÁTOZÁSSAL NEM BIZTOSÍTHATÓ. „

„A KÖZBIZTONSÁGOT VESZÉLYEZTETI KÜLÖNÖSEN, HA A FELHÍVÁS VAGY A GYŰLÉS BŰNCSELEKMÉNYT VAGY BŰNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉRE VALÓ FELHÍVÁST VALÓSÍT MEG”

„MÁSOK JOGAINAK ÉS SZABADSÁGÁNAK SÉRELME KÜLÖNÖSEN, HA A FELHÍVÁS, ILLETVE A GYŰLÉS – AZ ALKALMAZOTT TECHNIKAI ESZKÖZÖK, IDŐTARTAMA MIATT – ALKALMAS MÁSOK MAGÁN- ÉS CSALÁDI ÉLETÉNEK VÉDELMÉHEZ VALÓ JOGÁNAK, OTTHONÁNAK, EMBERI MÉLTÓSÁGÁNAK, A MAGYAR NEMZET, A NEMZETI, ETNIKAI, FAJI VAGY VALLÁSI KÖZÖSSÉGEK MÉLTÓSÁGÁNAK A MEGSÉRTÉSÉRE, VAGY SZABAD MOZGÁSHOZ, TARTÓZKODÁSI HELY SZABAD MEGVÁLASZTÁSÁHOZ VALÓ JOGÁNAK KORLÁTOZÁSÁRA.”

Ezeken felül, többek között hivatkozik a döntés egy, az Alkotmánybíróság által megalkotott tilalomra, amit „foglyul ejtett közönség tilalma” néven lehet ismerni. Ennek értelmében senki nem kényszeríthető egy őt érintő vélemény végighallgatására, különösen nem az őt gyalázó, megfélemlítő üzenetekhez való asszisztálásra.

A hatósági tiltás ellen bíróságon lehet csak fellebbezni.

police.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat