HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Migránsáradatot indíthatnak Líbiában az NGO-k

2019. április 28. 12:27
Hunhír.info

menekultek250.jpgEszkalálódik a líbiai polgárháború, a nemzetközileg elismert kormány ugyanis nem hajlandó tárgyalásba bocsátkozni a Halífa Haftár tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereggel a fegyverszünetről. Az ország fővárosa, Tripoli körüli harcok miatt több tízezres tömeg kényszerült elhagyni otthonát, ez a tömeg pedig várható, hogy hamarosan megindul Európába.

Menedék - Baráthosi

Mintegy háromszázan meghaltak, 1300-an megsebesültek a líbiai főváros, Tripoli körül zajló harcokban a WHO adatai szerint. Emellett a szervezet tudatta, a város környékén 3000 menedékkérő táborozik, akik Európába szeretnének eljutni. További 3600 menedékkérőt tartanak vissza a hatóságok az ország egyéb részein.

A konfliktus a nemzetközileg elismert egységkormány és a Líbiai Nemzeti Hadsereg tábornoka, Halífa Haftár között fokozódni látszik, tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a világ nagyhatalmai sem döntötték el, hogy kit támogatnak. Míg Franciaország és az Egyesült Államok hivatalosan elismeri a Tripoliban székelő kormányt, mindkét ország kormánya szimpatizál Haftárral. A Bloomberg információi szerint Donald Trump telefonos beszélgetésük során biztosította a lázadó tábornokot hajlandóságáról a tripoli kormány elmozdítására vonatkozóan.

Ezzel szemben Olaszország miniszterelnöke, Giuseppe Conte mindenképp tűzszünetet szeretne elérni a felek között, elkerülendő egy újabb migrációs hullám elindultát Olaszország fele. Conte telefonon egyeztetett Fájez esz-Szarrádzsal, az egységkormány fejével, aki viszont elutasított mindennemű tárgyalást Haftárral.

Az országban dúló polgárháború lezárása rendkívül fontos lenne az olaszoknak, mivel jelen körülmények között Líbia képtelen partjai ellenőrzésére a migrációs útvonalak lezárására. Továbbá a harcok következtében már eddig is mintegy 35 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát. A konfliktus eszkalálódásával ez a szám pedig növekedni fog.

A hatóságok egyelőre feltartóztatták azokat, akik Európába akartak indulni, ugyanakkor idő kérdése, hogy a mediterráneumi illegális migrációt bonyolító álcivil szervezetek mikor találnak módot az újabb bevándorlási hullám elindítására.

pesti srácok

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat