HunHír.info

2019. Napisten hava 21. nap, Napisten ünnepe napja.

A Madridban letartóztatott venezuelai volt kémfőnök szerint hamisan vádolják az amerikai hatóságok

2019. április 15. 19:27
Hunhír.info

A venezuelai katonai hírszerzés Madridban őrizetbe vett egykori vezetője szerint az amerikai hatóságok politikai indíttatásból, hamisan vádolják kábítószer-kereskedelemmel és együttműködéssel a kolumbiai gerillákkal - értesült bírósági forrásokból az EFE-spanyol hírügynökség hétfőn.

Menedék - Baráthosi

Hugo Carvajalt múlt pénteken vették őrizetbe fia lakásán a spanyol fővárosban, szombaton pedig előzetes letartóztatásba került, miután nem járult hozzá, hogy a nemzetközi körözés alapján kiadják az Egyesült Államoknak.

Hugo Chávez, néhai venezuelai elnök egykori bizalmasa a madridi bíróságon azt vallotta: az ellene indult amerikai eljárás hátterében a Chávez-éráról szóló értékes információi állnak, amelyek véleménye szerint stabilitás biztosíthatnak Venezuelának.

A most 59 éves tábornok 2004 és 2011 között állt a dél-amerikai ország katonai hírszerzésének élén.

Az EFE szerint a bíróságon azt is elmondta, hogy a kialakult politikai helyzet miatt menekült el Venezuelából, és a Dominikai Köztársaságon keresztül, hamis útlevéllel érkezett Spanyolországba március közepén.

Carvajalt 2008-ban vádolták meg az Egyesült Államokban azzal, hogy védelmet biztosított a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) drogszállítmányainak, illetve fegyverekkel és logisztikai támogatással segítette a marxista gerillaszervezetet.

Szombati meghallgatása során a volt kémfőnök tagadta, hogy köze volt kábítószer-kereskedelemhez és a szóban forgó kolumbiai lázadó csoporthoz.

Az amerikai hatóságoknak most hivatalosan is be kell nyújtaniuk kiadatási kérelmüket, amelyről a spanyol bírák döntenek majd, az eljárás így több hónapig is eltarthat.

Az amerikai kormány egy tisztségviselője pénteken a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy Carvajal értékes információk birtokában van Nicolás Maduro venezuelai elnökre vonatkozóan, és hajlandó együttműködni.

A volt tábornok nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Twitter-oldalán nyilvánosan elismerte Venezuela ideiglenes elnökeként Juan Guaidó ellenzéki vezetőt, és ugyanerre biztatta katonatársait is.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat