HunHír.info

2019. Szelek hava 19. nap, Kocsárd napja.

Ugyanaz történik a világgazdaságban, mint a 2008-as összeomlás előtt

2019. április 15. 17:18
Hunhír.info

dollar250.jpgA borúsan hangzó The Economic Collapse blog a közelgő recesszió jelét látja abban, hogy az utóbbi hónapokban nagyot nőtt az eladatlan, raktáron maradó termékek mennyisége a világban. Ez történhet akkor, amikor a cégek még az általánosan jó gazdasági hangulat miatt a korábbi mennyiségben igyekeznek termékeket dobni a piacra, majd hirtelen mindezen termékek a raktáraikban maradnak.

Menedék - Atilla

Januárban 7,7 százalékkal nőttek a készletek az amerikai gazdaságban. A tartós fogyasztási termékek esetében, például a hűtők vagy tévék esetében a növekedés még nagyobb, 11,7 százalékos volt januárban az előző év januárjához képest.

Ilyen esetben a kereskedők elkezdenek kevesebb terméket rendelni a gyártócégektől, így a kereslet csökkenése fokozatosan átgyűrűzhet a termelésbe.

További kedvezőtlen jelekről, például a szállítások gyengélkedéséről, az ipar második hónapja tartó gyengüléséről vagy a szélsőséges időjárás miatti mezőgazdasági nehézségekről olvashatunk e cikkben. A cikk szerint az biztos, hogy az USA gazdasága számára 2019 elég gyenge év lehet, de eközben a gazdaságpolitika eszközei egy recesszió enyhítésére viszonylag szegényesek.

Az IMF szerint legalábbis most kevésbé állnak rendelkezésre azok az eszközök, amelyekkel a 2008-as csatát a gazdaságpolitikák megvívták. Gondoljunk csak az alacsony kamatokra és sosem látott mértékű adósságot maga előtt görgető országokra, különösen az USA-ra.

mandiner

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat