HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Lovag, védd a királyt!

2019. április 11. 18:30
Hunhír.info

A Muhi csatában az összes templomos lovag teljesítette esküjét, élete árán is védte a királyt. Ennek köszönhető, hogy sikerült IV. Bélának elmenekülnie az 1241-ben ezen a napon kezdődött csatából és a tatárok kitakarodása után második országalapítóként újjá építette hazánkat.

Magyar Menedék - Grandpierre

Mint Arany János walesi bárdjai, valamennyi templomos lovag és Kálmán herceg, Ugrin érsek katonái bátran vállalták a halált. Önfeláldozásuk meghozta gyümölcsét, ugyan a sereg elpusztult Muhi térségében (a Bükkszentkereszt szomszédságában lévő Lófőtisztáson is volt egy kisebb csata az üldöző tatárok feltartóztatására), de a király életét sikerült megmenteniük.

Ők a mi névtelen hőseink. Sőt, nyugodtan mondhatom ismeretlen hőseink, néhány hőst leszámítva nem csak a nevüket nem tudjuk, de a magyarok döntő többsége még az egykori létezésükről, cselekedeteikről sem tud. Pedig nem kis bátorság, fegyelem és elszántság kellett ahhoz, hogy a gyáva, de hasznos futás helyett a harcot, a biztos halált válasszák a királyért, az országért.

Tettük a Thermopülát védő spártaiakhoz mérhető. Csak még a görögöket az egész világ ismeri a lovagokról még a magyarok is alig tudnak... Változtatni kellene ezen! Akár egy igazi, romantikus lovagregénnyel, filmmel.

Muhi, Lófő tisztás hősei mit üzennek a mának? Itt fekszünk, vándor vidd hírül a magyaroknak, megcselekedtük, amit a haza megkövetelt! Dicsőség a hősöknek! Ha te is így gondolod, add jelét!

Kazi világa

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat