HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Le­bu­kott Soros meg­bíz­ható em­bere, az EU-lis­tá­ról is le­szed­ték

2019. április 11. 16:32
Hunhír.info

soros-ceu-250.jpgVissza­hívta Ce­ci­lia Wik­st­rö­möt EP-lis­tája élé­ről a Svéd Li­be­rá­lis Párt, mi­u­tán a po­li­ti­kusnő vál­lal­ha­tat­lan, a párt presz­tí­zsét sú­lyo­san rom­boló bot­rányba ke­ve­re­dett - tudta meg a V4NA hír­ügy­nök­ség. Miután eltávolították a párt EU listájáról Cecilia Wikström cinikusan így kommentálta saját „politikai halálát”: A liberálisok erkölcsi pánikba estek.

Magyar Menedék - Raffay

Évek óta havi 70 ezer svéd koronával, vagyis több mint 2 millió forintnak megfelelő összeggel egészíti ki havi jövedelmét a Soros-lobbistaként számon tartott Cecilia Wikström, két adócsalásba keveredett cég vezető tisztviselőjeként. Ezzel nagyjából megduplázza havi képviselői járandóságát. A svéd liberálisok listavezetője két súlyos adócsalásba keveredett óriáscég igazgatótanácsának irányító tagja hosszú évek óta.

Soros szállodai szobájában pózolt

Cecilia Wiktström 2009 óta európai parlamenti képviselő, szélsőséges bevándorláspárti nézetei többször megmutatkoztak. Ő készítette elő például azt a jelentést, melyet az Európai Parlament bevándorláspárti többsége megszavazott 2017-ben a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről. A politikusnő rendszeresen felszólal a bevándorlást elutasító országokkal szemben, így például Magyarországgal vagy Lengyelországgal szemben. Aktívan részt vett a Magyarországot támadó Sargentini-jelentés előkészítésében is, büszkén vállalja kapcsolatát Soros Györggyel. Erről közösségi oldalán is megosztott egy fényképet, amin együtt láthatók a milliárdos brüsszeli szállodai szobájában.

A bejegyzés dátumából kiderül, hogy a nyílt társadalom eszméjét hirdető, szélsőségesen migránspárti, amerikai spekuláns és az EP-képviselőnő éppen akkor találkoztak Brüsszelben, amikor Magyarországon nemzeti konzultációt tartottak a bevándorlásról. Pár nappal később fogadta el az Európai Parlament a jelentést a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről, amit éppen Wikström készített elő.

Jól megfizetett lobbista
Amikor először fény derült arra, hogy a politikusnő nagyvállalatok fizetett lobbistájaként ül az Európai Parlamentben Cecilia Wikström azzal védekezett, hogy ez nem szabályellenes, és így is 100 százalékosan el tudja látni képviselői feladatait. Nagy a munkabírásom - hangsúlyozta.

A politikus vezető tisztségviselőként évek óta a súlyos adócsalási ügyekbe keveredett Beijer Alma AB és az Elekts AB cégek irányítója és jól megfizetett lobbistája.

Egyetlen cél: az adóelkerülés

A Beijer Alma AB először a Panama iratok kiszivárgása után, 2016-ban került gyanúba. Anders Wall a cég akkori vezetője és főrészvényese a Bahamákon és Svájcban hozott létre offshore vállalatokat, vagyis olyan cégeket, amelyek egyetlen célja az adóelkerülés volt. Azonban már 2013-ban is gyanítani lehetett, hogy valami nincs rendben a cég körül, amikor határozat érkezett a svéd adóhatóságtól, ebből pedig kiderült, hogy Wall több mint egy millió korona értékű, külföldi vagyoni eszközöket vallott be, ami után Svédországban adóznia kellett volna, de ezt nem tette meg.

Amikor arról faggatták, hogy ez miként történhetett meg, Wall hárította a kérdéseket,semmire nem volt hajlandó válaszolni, mondván: semmi nem indokolja, hogy nyilatkozzon az ügyben, valamint nincs is oka rá, hogy bárkinek beszéljen erről. A Panama iratok 2016-os kiszivárgása után Wall azzal védekezett, hogy az útlevél adatait ellopták, az aláírásait - amelyek már 2013-ban is szerepeltek az offshore cégek dokumentumain - odahamisították.

Cecilia Wikström 2018-ban lett a Beijer Alma AB igazgatója annak ellenére, hogy tudott a cég botrányairól.

Tízmilliós trükközések
Wikström évek óta vezető tisztviselője a másik svéd cégóriásnak az Elekta AB-nek is. A közelmúltban a svéd adóhatóság 14 millió koronás adócsalással vádolta meg Laurent Leksellt az Elekta AB tulajdonosát és az igazgatóság elnökét, Wikström közvetlen munkatársát. Ez a cég is azzal trükközött, hogy leányvállalatokat hozott létre olyan országokban, ahol sokkal alacsonyabbak az adók, miközben valós tevékenységüket Svédországban folytatták.

Pártja kirúgta, és próbálja eltusolni az ügyet
Cecilia Wikström pártja, a svéd Liberálisok elismerték, hogy tudtak Wikström mellékállásairól, a gyanús cégekhez fűződő kapcsolatairól, de nem mérték fel annak igazi súlyát. A svéd liberálisok most médiakapcsolataikat kihasználva igyekeznek lokalizálni a botrányt, elkerülve, hogy a nemzetközi média is felkapja az esetet.

Miután eltávolították a párt EU listájáról Cecilia Wikström cinikusan így kommentálta saját „politikai halálát”: A liberálisok erkölcsi pánikba estek.

888.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat