HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

"Szlovák állampolgárok Dunaszerdahelyen a magyar himnuszt? Hát hogyan?”

2019. április 09. 19:00
Hunhír.info

„Egy ilyen törvény nem ment volna át a szlovák parlamenten, ha egyértelmű lett volna, hogy megtiltja egy másik ország himnuszának éneklését.” – jelentette ki Peter Antal most-hidas parlamenti képviselő a TA3 hírtelevízió hétfő esti műsorában, hozzátéve, hogy az „idegen ország” himnuszának éneklését betiltó törvény „nyilván nem a futballrajongók” ellen született meg.

Menedek - Engdahl

Bár kizárni ő sem tudta, hogy a törvény alkalmas például a magyar himnusz eléneklésének szankcionálására.

Antal szerint a törvény egyik bekezdésének általános megfogalmazása tette lehetővé, hogy „egyes emberek felszítsák az indulatokat”, amit – mint mondta – „épp a Most-Hídnak sikerült az elmúlt tíz évben politikai szerepvállalásával lecsillapítania”.

Jaroslav Paška, az SNS alelnökének véleménye szerint Bugár Bélának, a Most-Híd elnökének első reakciója a törvény elfogadása után „abszolúte túlzott volt a törvény tartalmához képest”. Bugár, akinek 13 fős frakciójából – állítólag „tévedésből” – 11-en megszavazták a törvényt, a sajtó és a közvélemény megnyugtatása céljából kijelentette, hogy ha a törvény így marad, akkor nincs mit keresniük a kormánykoalícióban.

Paška némileg ködösített a műsorban. Azt mondta ugyanis, hogy csak pontosítottak az eddigi törvényszövegen, a valóságban azonban nem csak a himnusz lejátszását, hanem éneklését is megtiltották a módosítással, miközben pénzbírság kirovását is lehetővé tették.

A műsorvezető, Peter Bielik keresztkérdései aztán kibújtatták a szöget a zsákból. Paška végül kijelentette: „Miért kellene énekelni egy idegen ország himnuszát a Szlovák Köztársaság állami ünnepén, ha az állam a saját ünnepnapját tartja? (…) A Szlovák Köztársaság állampolgárainak himnusza a szlovák himnusz. Dunaszerdahelyen szlovák ligát játszanak. Akkor miért kell énekelni [a magyar himnuszt].

Én nem akarom megtiltani senkinek, hogy énekelje a saját himnuszát, de hogy szlovákiai állampolgárok, szlovákiai magyarok és a magyar himnuszt éneklik… hát nem tudom” Ezután Paška a polgárháborús helyzetben lévő Ukrajnát hozta fel példának, merthogy mit szólnának Kijevben, ha valaki hirtelen az orosz himnuszt kezdené el énekelni az utcán.

Körkép.sk

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat