HunHír.info

2019. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

Orbán térdre rogyott és bocsánatért esedezik, Weber a budapesti zsinagógából aláz és leckéztet

2019. március 12. 18:07
Hunhír.info

zsinagoga.jpgManfred Weber és Orbán Viktor közti tárgyalas nem csupán az aktuális ügyekről szóltak, ennél nagyívűbb tárgyalás volt. Európa jövőjéről, az európai intézmények feladatáról, a különböző európai elképzelésekről is szó volt – mondta a kormány szóvivői tájékoztatón Gulyás Gergely. A bajor politikus a CEU után találkozott Orbán Viktorral, majd ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába, ahol a Mazsihisz vezetőivel tartott megbeszélése előtt a zsinagóga kertjében tartott sajtótájékoztatót.

Menedék - Bayer

A Miniszterelnökséget vezető miniszter mint mondta, örülnek annak, hogy Manfred Weber személyesen adott saját elképzeléseiről tájékoztatást a miniszterelnöknek.

A külső határok védelme és a migráció megállítása kulcskérdés számukra és Manfred Weber számára is, ezért tudják támogatni Manfred Webert támogatni az Európai Bizottság elnökének.

A találkozón konkrét aktuális néppárti ügyek is szóba kerültek. Gulyás Gergely arról beszélt, olyan pártok kezdeményezték az elmúlt hetekben a Fidesz kizárását az Európai Néppártban, akikkel korábban is voltak vitái a Fidesznek, ezért úgy gondolják, hogy a Fidesz Európai Néppárti tagságáról szóló vita az valójában egy bevándorlásról szóló vita. Kölcsönös volt a szándék, hogy a Fidesz a Néppártban maradjon – jelentette ki a miniszter.

Manfred Weber három ultimátumára így reagált: plakátkampány véget ért, ez a konfliktus már nem áll fent.

„A miniszterelnök senkit nem akarta hasznos idióták kifejezéssel megbántani, ha valakit megbántott volna ezzel, a hasznos idióták kifejezésért kész bocsánatot kérni" - jelentette ki.

A bajor politikus a CEU után találkozott Orbán Viktorral, majd ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába, ahol a Mazsihisz vezetőivel tartott megbeszélése előtt a zsinagóga kertjében tartott sajtótájékoztatót. Itt elmondta, "konstruktív légkörben" tárgyalt Orbánnal, de "nem mindegyik problémát" oldották meg. Leszögezte, a Néppárt alapvető értékei nem lehetnek vita tárgyai – ilyen érték például a tudományos kutatás szabadsága, ezért követelte három pontja közül egyikben a CEU budapesti működésének biztosítását.

A politikus megismételte azon követelését is, mivel Brüsszel- és EU-ellenes kampányt be kell szüntetni, a junckeres plakátokat el kell távolítani, és a Fidesznek garantálnia kell, hogy a jövőben sem indít unióellenes kampányokat.

Ezen kívül az EPP vezetése "jó néven venné", ha Orbán bocsánatot is kérne a pártcsaládtól és Junckertől.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat