HunHír.info

2019. Ígéret hava 19. nap, Oguz napja.

Aszad: Washington el fogja árulni azokat, akik rá hagyatkoznak

2019. február 17. 18:29
Hunhír.info

Az amerikaiak zsebre teszik önöket, és csak eszközök lesznek egy alkuban - üzent a szíriai elnök az ország északi részének jelentős hányadát ellenőrző kurd erőknek. Az Egyesült Államok nem fogja megvédeni azokat, akik őrá hagyatkoznak - figyelmeztette az ország északi részének jelentős hányadát ellenőrző kurd erőket vasárnap Bassár el-Aszad szíriai elnök.

Menedék - Baráthosi

Aszad televíziós beszédében nem nevesítette a kurd milíciákat. "Akik az amerikaiakra fogadnak, azoknak azt üzenem, hogy ők nem fogják önöket megvédeni" - fogalmazott Aszad. "Az amerikaiak zsebre teszik önöket, és csak eszközök lesznek egy alkuban" - tette hozzá a szíriai elnök. "Senki nem fogja önöket megvédeni, csak a hazájuk. Ha nem állnak készen, hogy megvédjék a hazát, akkor nem lesznek mások, mint Törökország rabszolgái" - mondta Bassár el-Aszad.

A szíriai elnök azt is közölte, hogy minden külföldi katonára megszállóként fognak tekinteni. "Szíria minden négyzetcentiméterét fel fogjuk szabadítani, és minden behatolóra ellenségként tekintünk" - hangoztatta Aszad.

Donald Trump amerikai elnök decemberben jelentette be, hogy kivonja az amerikai katonákat Szíriából, ami aggodalmat keltett a kurdokban, mert így az őket terroristának tekintő Törökország juthat nagyobb szerephez a térségben. Az amerikai támogatást élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab milícia a nyugati koalíció leghatékonyabb helyi segítője volt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcban. Az SDF fő erejét azonban az a Népvédelmi Egységek nevű kurd erő adja, amelyet Törökország ugyanúgy terrorszervezetnek tekint, mint a Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), amely évtizedek óta fegyveres harcot folytat Törökország ellen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat