HunHír.info

2019. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

Magyarok! Most a szabadkőműves csicska látogatása, vagy a csíksomlyói búcsú a fontosabb?

2019. február 15. 06:49
Hunhír.info

ferenc-papa.jpgNagyváradról is indulhat zarándokvonat a pápa június 1-jei csíksomlyói szentmiséjére. A pápalátogatás előkészítéseként imakártyákat nyomtatnak és juttatnak el híveikhez. Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a Krónikához csütörtökön eljuttatott körlevelében arról tájékoztat, hogy különvonat indítását kérelmezte az illetékes szervektől Nagyvárad–Élesd–Csíkszereda útvonalon.

Menedék - Baráthosi

A püspök közölte, miközben egyházmegyéje több plébániája már lefoglalta a szállítást biztosító buszt Csíksomlyóra, arra biztatja a híveket, válasszák a vonattal történő utazási módot, mert ezzel is könnyíthetnek a szervezők munkáján, például a parkolás, bejutás szempontjából.

A nagyváradi egyházfő közölte azt is, hogy a pápalátogatás előkészítéseként imakártyákat nyomtatnak és juttatnak el híveikhez. Az imakártya mellett plakát is készül, amelyet minden templom bejáratánál, látható helyre kifüggesztenek. „

A pápalátogatásig ajánlom azt is, hogy teremtsünk olyan lehetőségeket, amikor többet beszélhetünk szentatyánk életéről, munkálkodásáról, tanításáról, üzeneteiről” – szerepel a körlevélben. Böcskei László püspök szerint a romániai katolikus egyház – benne az erdélyi, partiumi és bánsági történelmi egyházmegyék – olyan esemény előtt áll, amelyet nem csak rendkívülinek, de jogosan nevezhetünk történelmi eseménynek.

„Ferenc pápa 2019. május 31-június 2. között tervezett látogatása egy olyan esemény, amely hatással van nem csak az itt élő katolikusok, hanem egész társadalmunk életére, és közösségeink fejlődését, összekovácsolódását szolgálhatja” – állapítja meg a nagyváradi püspök. Különben a katolikus egyház az elkövetkező időszakban készül közölni a zarándoklat megszervezéséhez szükséges információkat a plébániai hivatalokkal, beleértve a regisztrációval kapcsolatos tudnivalókat.

A Krónika úgy tudja, a pápa június elsejei szentmiséjének idejére kordonokkal körbekerítik a csíksomlyói kegyhelyet és a hegynyerget, ahová csak előzetes regisztrációval lehet majd belépni. A Magyar Államvasutak Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda január végén jelentette be, hogy zarándokvonatot indítanak három magyarországi helyszínről Csíksomlyóra a pápalátogatás alkalmából.

Május 31-én Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indulnak vonatok, amelyeket Püspökladányban összekapcsolnak; a zarándokvonat innentől egy 17 kocsiból álló szerelvényként folytatja útját. A vonat másnap reggel ér Csíksomlyóra, ahol a zarándokok részt vesznek a szentatya latin nyelvű szentmiséjén, majd délután visszaindulnak Magyarországra. Ezzel egy időben Antal Árpád polgármester csütörtökön bejelentette: Sepsiszentgyörgy kétezer szálláshelyet ajánl fel a város iskolai kollégiumaiban és sportlétesítményeiben Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának időszakára.

Az önkormányzat ingyenes szálláshelyeket ajánl fel, és arra is készül, hogy teával és zsíros kenyérrel is megvendégelje a zarándokokat. Az elöljáró reményének adott hangot, hogy a sepsiszentgyörgyi emberek is befogadnak zarándokokat. Mint mondta, azt szeretné, hogy a székelyföldi emberek lehetőséget lássanak arra, hogy megmutassák, milyen a székely vendégszeretet. - írja a kronika.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2018-as kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2018-as kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat