HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Budapest-szerte garázdálkodott az intézetis purdébanda - ezek ám az erőtartalékok

2019. február 12. 16:35
Hunhír.info

"Gyerekbanda" ügyét vizsgálják a IX. kerületi rendőrök: az intézetis ifjú bűnözőkből verbuvált csapat eddig több mint félszáz betörést követett el. Az ügy egyik főszereplője még csak tizenhárom éves volt, amikor az intézetben már a legtapasztaltabb bűnözőnek számított. Idősebb purdék sorakoztak fel mögötte, mert azt látták, hogy mindig van pénze. A Kékfény riportja.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

K. K. Ármin egy hónap alatt 55 gyorsétkezdébe és pizzázóba tört be bandájával. Csanálosi Viktória, a IX. kerületi Rendőrkapitányság fővizsgálója szerint akár 200 bűncselekmény is száradhat már a lelkén, de eddig megúszta, mert a sértettek nem tettek feljelentést.

A fiú ötévesen került állami gondozásba, ki kellett menteni a családjából, mikor a nevelőapja nagyon megverte az édesanyját és őt is. A fiú nyolc év alatt több intézetben is élt. Tizenkét évesen követte el az első bűncselekményeit, úgynevezett táskatépő lett. Budapest belvárosában szemelt ki magának főleg idős nőket, akiket ezzel a módszerrel fosztott ki. Saját bevallása szerint tucatnyi ilyen balhéja volt, az egyik esetben 130 ezer forintot zsákmányolt. Két nap alatt elverte az egészet: evett, ivott a haverokkal, új ruhákat vett magának.

Később az intézetben megismert egy idősebb fiút, aki egyfajta mentorként kioktatta a „tutiról”. K. K. Ármin több társával kipróbálta a frissen tanultakat, és mivel a módszer hatékonynak bizonyult, a táskaletépések helyett már más bűncselekményekbe bonyolódott.

A fiú által verbuvált intézetis srácok mind idősebbek voltak nála, mégis felnéztek rá, mert hozzájuk képest nagyvilági életet élt, és sokkal tapasztaltabb, dörzsöltebb volt. Társai az intézettől havi 3700 forint zsebpénzt kaptak, de ők szép ruhákra, finom ételekre, édességre, cigarettára, bulikra vágytak.

Éjszakánként kiszöktek az intézetből, és elkezdték róni a főváros utcáit. Mindig a vezér választott célpontot. A fővizsgáló szerint a bandában mindenkinek megvolt a szerepe: volt, aki az ablakot nyomta be, volt, aki a lakatokhoz értett, volt, aki befért egy nyíláson, és kivitte a kasszát. Voltak figyelők is. Csanálosi Viktória fővizsgáló azt meséli, hogy gyakorlatilag többszörös biztosítási gyűrűt vontak a tetthely köré.

Bejártak a gyorséttermekbe enni, közben terepszemlét tartottak, kifigyelték a biztonsági berendezést, a kamerarendszert. December 17-én léptek először akcióba, és körülbelül egy hónap alatt 55 üzletet fosztottak ki. Volt olyan éjszaka, amikor nyolcszor törtek be, illetve volt olyan büfé, ahová hétszer is visszatértek. Összetartó csapat volt az övék, testvériesen osztozkodtak a zsákmányon.

December 27-én „megérkezett” Ferencvárosba is a banda. Biztonsági kamera buktatta le a fiúkat, az arcuk már ismerős volt a rendőröknek, hiszen amikor az intézetből szökésben voltak, körözték őket. De hiába azonosították be a gyerekbanda tagjait, kihallgatták őket, bevitték az intézetbe, de újra megszöktek, és kifosztottak még pár gyrosost. Még aznap este, csak úgy vagányságból.

Január közepéig összesen ötször kapcsolták le őket a rendőrök, de mégsem álltak le – megkönnyíthette a dolgukat, hogy a Kékfény riportja szerint az intézet nevelői sem figyeltek rájuk jobban. Radoszáv Miklós gyermekvédelmi szakértő szerint az intézmények nyitottak, és ha egy gyerek szökni akar, azt gyakorlatilag nem lehet megakadályozni.

A banda általában csak a váltópénzt találta a kasszában. A legnagyobb összeg 100 ezer forint volt, de sokszor megesett, hogy zsákmány nélkül távoztak, vagy csak pár ezer forintot tudtak ellopni. Néha akadt egy-két telefon is. A rongálással viszont mindenhol legalább százezer forintos kárt okoztak.

A nyolc bandatagból négyen még nincsenek 14 évesek, ők ezért nem is büntethetők. Az egyik idősebb fiút előzetes letartóztatásba, egy másikat pedig házi őrizetbe helyezett a bíróság.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat