HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Szép a Lánchíd, jó a Lánchíd - elbírja a tüntetőket is (percről percre + képek)

Összellenzéki tüntetés a budai Várban

2019. február 10. 09:44
Hunhír.info

lanchid-2019-02-10-ures-250.jpgA miniszterelnök évértékelőjének napjához igazítva, reggel nyolc órától bejelentett tüntetés miatt a rendőrök lezárták a Lánchidat. Vagyis a rendőrök előbb értek oda, mint a tüntetők, hiszen a hídra szervezett gyűlés miatt vágták el az utat a híd budai, illetve pesti hídfőjénél. Délutánra aztán pár tucatra, na jó, nagyjából 200-ra duzzadt a tüntető tömeg. A Hősök teréről és a Lánchídról becsatlakozó Fiatalok a Demokráciáért tüntetői egyesültek az ellenzéki párttüntetéssel a budai Várban a egykori karmelita kolostor - most Miniszterelnökség - előtt, majd beszédek elhangzása után az Állami Számvevőszék épületéhez vették az irányt, hogy ott tiltakozzanak tovább Orbán Viktor miniszterelnök politikája ellen. (Fotók: Moncsi@ - Hunhír.info)

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

20:54 - A Lánchíd lezárására 23:59 percig van engedélyük a tüntetőknek, információink szerint 23 órakor elhagyják a helyszínt.18:00 - Az Állami Számvevőszék épülete előtt újabb szónoklatok veszik kezdetét. Orbán évértékelőjével, illetve politikájával továbbra sincsenek kibékülve.17:43 - A DK és az MSZP vezérei viszik a molinót.

17:28 - Elindultak az Állami Számvivőszék épületéhez.

17:22 - Örömóda.

16:58 - Nemes Balázs, a Momentum szóvivője szerint sorra bukik a Fidesz.

16:55 - Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP színeit képviselő honanya a következő felszólaló. Mint mondja, ő az elő bizonyítéka annak, hogy a gyengébbik nem kifejezés idejétmúlt. A rendőröknek üzen: a rezsim nem fizeti ki nekik a túlórát, de majd ők igen - ha hatalomra kerülnek. A rendőrök röhögnek. Orbánt a sötétség veszi körül, Orbán a talpnyalóinak értékel, mert a nép itt van. (Ez a kb. 300-400. a szerk.) A gyerekeink jobban élnek, mert elhagyják a hazát. Csak idegenben tudnak tanulni és jól élni. Nincs idő gyereket csinálni, mert halálra dolgozzák magukat az emberek - ecseteli a fizikai munkát, minta ő is reggel 6-tól a szalagnál állna. Üzeni Orbánnak, hogy hallgasson és figyeljen. Lenint idézi: a kapitalisták azok, akik eladják nekünk a kötelet, amire majd felakasztjuk őket.

16:45 - Bősz Anett, a szinte mérhetetlen támogatottságú Magyar Liberális Párt ügyvivője örül, hogy egyre gyakrabban lája a tüntetőket. Hitet ad azoknak a millióknak, akiket a kormány megtaposott. Újra kell építeni a jogállamot és a demokráciát. Meg kell küzdeni az új magyar köztársaságért - emelte ki. Orbán fél az országtól, mert ahol újjáépül a demokrácia, ott neki már nincs helye - fogalmazott.

16:35 - A Fidesz megint választási csalásra készül, a rezsim már kiépült - mondja Jakab Péter. A tüntetők skandálják: "ébresztő!" Ébredj magyar, mert a Fidesz szövetségese a közöny - teszi hozzá. A Fidesz szerint a magyar csak birka, Orbán gyilkos, hullahegyeket hagy maga után, gyűlöletet szít, amit majd ők elpusztítanak. Nem lesznek üldözöttek a saját hazájukban.Horváth Csaba és Szanyi kapitány az MSZP csoportját erősíti
Z. Kárpát Dániel is megjelent a Jobbikból


Gyöngyösi Márton már PC


16:30 - Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szerint nem a Jobbik a náci és rasszista, hanem a Fidesz. Orbán rossz diák - mondja. Felelet közben beírta magának az ötöst, pedig egyest érdemel. Jakab megemelt hangon: erkölcstanból Orbán megbukott.16:28 - Kék füst a DK-soknál, majmolják a Momentumot.

16:23 - Munkácsy Katalin, a Mindenki Magyarországa mozgalom elnökségi tagja szerint az Állami Számvevőszék Orbán Viktor miniszterelnök kézivezérelt eszköze. Ez egy unortodox évértékelő a rendszerszintű hibákról. Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció képviseletében a Karmelita kolostort ostorozza, mert "O1G lakik a Sándor-palotában", meg a "bajszos szar". Orbán olyan, mint a régi helytartótanács. Sápadt vala és reszketni méltóztatik. Orbán fasiszta, ők a jók, akik a 4. köztársaságot építenék.

15:50 - Felértek.15:37 - Hosszú lesz az út, sokan leültek pihenni.

15:34 - Tudósítónk szerint a tüntetők nácibbak a náciknál, fordított kitörés túráznak és betörnek a várba. Ehhez hozzásegíti őket az is, hogy miután lezárták a Lánchidat, a busz nem tud felmenni a várba, így őket sem tudja szállítani. Azt skandálják, hogy "várból a börtönbe!".

15:24 - Indulnak a budai várba.

15:18 - A Lánchídon mennek a beszédek. Megérkeztek a jobbikosok is közéjük.14:40 - Jelenleg kritikus tömeg halad az Andrássy úton, Tuareg az élen. A lánchídi állásait is feladva otthagyta híveit, hogy a tüntető tömeg élére álljon a Hősök terén. Mivel benézték, és kb. 30-an turisták voltak, így nagyjából 40-en indultak el kis késéssel. Mennek a Várba, majd a Számvevőszék elé. A Lánchíd blokádját feloldják, amíg ez a tömeg áthalad, majd újra lezárják. Múltkori várbeli látogatásukból kiindulva nem árt, ha felkészülnek oxigénpalackokkal, mert akkor is egymást húzva értek fel a Kossuth téri alakulatok.

10:16 - Még mindig csont üres híd. A budai végén állnak 15-20-an, a pestin 2 rendőrautó zár. Komoly problémát okoz a tüntetők körében a résztvevők életkorán túl a hideg, valamint a mosdóba járási lehetőség korlátozottsága is. A két bejelentő cigány származásúnak tűnő fiatalon kívül még két siheder tartózkodik jelenleg a hídfoglalók között.

10:00 - A szervező a Fiatalok a Demokráciáért nevű közösség, de a fiatalok a szombati buli után még valószínűleg éppen a másik oldalukra fordulnak, hiszen leginkább az idősebb korosztály képviselőivel találkozni. A szervezők egyébként úgy tervezik, hogy Orbán Viktor évértékelő beszéde alatt, 13 órától majd leáll az ország, ezzel demonstrálva az együttes akaratot, miszerint Orbán takarodjon a kormány éléről. A Hősök terét szemelték ki erre a célra, délután egytől oda várják a demonstrálókat.

9:28 - A budai hídpillérhez átérve most látszik, hogy gyülekezik néhány hídlezáró autó.

9:25 - Lezárták a hidat, az emberek bohóckodnak. A pesti oldalon két rendőrautó blokkol, tudósítónk a híd közepén jár, autót még nem látott. Kicsit csúszott a program, mert állításuk szerint 25 hídlezáró autó csak fél kilencre gyűlt össze.

Moncsi, neva - Hunhír.info

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat