HunHír.info

2019. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

A terrorista szír bűnöző, Ahmed H. pontosan tudta, ha rendőröket dobál, akkor börtönbe megy

2019. január 19. 13:50
Hunhír.info

A terrorizmusért elítélt Ahmed H. teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy büntetendő cselekmény a rendőrség megdobálása – mindezt ő maga vallotta be csütörtökön, bírósági meghallgatásán Budapesten. Idegenrendészeti őrizetbe szállították a szír Ahmed H.-t, akit a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítéltek el - közölte a férfit képviselő Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda szombat délelőtt.

Menedék - Baráthosi

A 2015-ös röszkei tömegzavargások egyik résztvevője, a terrorizmus miatt elítélt szíriai Ahmed H. jó hírnév megsértése miatt indított polgári pert a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, neve ugyanis szerepelt az egyik konzultációs íven. Az ügyben csütörtökön zajlott a második tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken. Ezen a tárgyaláson Ahmed H. Arról is beszélt: Szíriában sorkatonaként katonai bíróságon szolgált, ezért tisztában van azzal, hogy ha Szíriában valaki rendőröket dobál meg, azt a bíróság el fogja ítélni.

A szír migráns nem rendelkezik érvényes úti okmánnyal egyetlen országba sem, egyetlen országnak sem kell. Ezért idegenrendészeti őrizetbe kerül. Nyilvánvalóan látszik tehát, hogy Ahmed H. egy köztörvényes bűnöző, aki egy agresszív migráns tömeget megafonnal irányított a rendőrök ellen, és kövekkel dobálta a határt és Magyarországot védő rendőröket.

Ahmed H.-t idegenrendészeti őrizetbe szállították

Idegenrendészeti őrizetbe szállították a szír Ahmed H.-t, akit a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítéltek el - közölte a férfit képviselő Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda szombat délelőtt. Ezzel a büntetés-végrehajtási folyamat lezárult. Ahmed H. idegenrendészeti őrizetben várja okmányai elkészülését. Ha ez megtörtént, repülőgéppel hagyja majd el az országot - fűzték hozzá.

A szír férfit a Szegedi Ítélőtábla tavaly szeptember 20-án jogerősen öt év börtönre ítélte, azzal, hogy leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Emellett tíz évre kiutasította Magyarországról. A bíróság határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek.

A férfi a 2015. szeptember 19-ei elfogásától a szabadlábra helyezéséig a kiszabott öt év büntetés kétharmadát (40 hónap) töltötte le.

A vádirat szerint Ahmed H. 2015. szeptember 16-án a Röszke-Horgos közúti határátkelőhelynél történt zavargásokkor megafonnal beszélt a tömeghez, három alkalommal maga is dobált a rendőrök felé, majd az átkelőt lezáró kapu kinyitását követően illegálisan magyar területre lépett. Röviddel később visszatért a szerb oldalra, és csak három nappal később vették őrizetbe.

Soros-szervezetek sora támogatta korábban a határt védő rendőrökre támadó Ahmed H.-t, aki mellett számos baloldali és liberális szervezet állt ki az elmúlt években, követelve a rendőrökre támadó férfi szabadon bocsátását. Ezek egyike az Amnesty International (AI), amely többek között petícióval és adománygyűjtéssel követelte a szír férfi elengedését. A petícióban az alábbiakat követelték: „mentsék fel a terrorcselekmény vádja alól, és vessenek véget a terrorellenes törvények téves alkalmazásának; ne kapcsolják össze a migráció és terrorizmus kérdését, mert ezzel befolyásolhatják az eljárást; segítsék elő, hogy Ahmed gyorsan hazatérhessen Ciprusra a másodfokú eljárás befejezése után.”

Az Amnesty képviselői több nemzetközi sajtótermékben is kiálltak Ahmed H. mellett, ezek közül csak egy példa: a The New York Times 2018. szeptember 20-ai cikkében a szervezet egyik képviselője azt mondta, hogy Ahmed H. elítélésének semmi köze az igazságszolgáltatáshoz, a magyar hatóságok egyszerűen csak üldözik a bevándorlókat és azokat, akik segítik őket.

A MigSzol Csoport és a „Free the Röszke11”még 2016. decemberében tüntetést szervezett Ahmed H. mellett a Blaha Lujza téren, ahol felszólalt Schilling Árpád rendező, a Krétakör alapítója is, aki beszédében azt mondta: „ha Ahmed terrorista, akkor én is terrorista vagyok”. A MigSzol aktivistái jelen voltak a terrorizmussal vádolt Ahmed H. szegedi bírósági tárgyalásain is.

A „Szabadságot a Röszkei 11-nek Hálózat” Ahmed H. azonnali szabadon engedését követelte: „Azonnali szabadságot Ahmed H.-nak és az összes politikai fogolynak!” – írta a szervezet állásfoglalkásában, amelyet a merce.hu tett közzé 2018. januárjában. Szerintük az Ahmed H. elleni eljárás soha nem lesz más, mint politikailag motivált koncepciós per.

Juhász Péter és Gulyás Márton is részt vett azon a tüntetésen, amelyen Ahmed H. szabadon engedését követelték Röszkén 2017. április 15-én.

A Sargentini-jelentés külön részt szentelt az Ahmed H. elleni büntetőeljárásnak. A jelentés készítői szerint a magyar bíróság ítéletében politikai nyomásra jelentősen és szükségtelenül korlátozta Ahmed H. jogait. A jelentés azt a látszatot kelti, hogy Ahmed H.-t azért ítélték el, mert át akarta hozni a családját a magyar-szerb határon, miközben a valóság az, hogy kövekkel dobálta a határt védő magyar rendőröket.

Az EP a Magyarországot elítélő 2017. május 17-ei határozata szerint Ahmed H.-t 2016 novemberében „tisztességtelen” eljárás keretében 10 év szabadságvesztésre ítélték csak azért, mert „megafonnal próbálta nyugtatni a tömeget”, és mert „három tárgyat hajított a határt védő rendőrökre”. Az EP határozata ezzel elfogadta az Amnesty International megállapítását a röszkei határátkelőnél 2015-ben történtekről, miszerint a terrorcselekmény pontosan meg nem határozott tárgyak eldobásában merült ki, Ahmed. H pedig megafonon keresztül igyekezett lecsillapítani a tömeget.

A Magyarországot elítélő határozat megfogalmazásában részt vett Niedermüller Péter és Jávor Benedek is.

Az Európai Parlament strasbourgi épületében 2017. júniusában a Zöldek, az ALDE, az S&D és a GUE/NGL európai parlamenti frakciók egyes képviselői közös demonstrációt tartottak Ahmed H. szabadon engedéséért. Az eseményen részt vett mások mellett Judith Sargentini (Zöldek), Eva Joly (Zöldek), Cecilia Wikström (ALDE), Tanja Fajon (S&D), Ana Gomes (S&D).

Ahmed H.-t a bíróságon Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány volt igazságügy-minisztere védte.

Bárándy Péter szerint Ahmed. H. a váddal szemben egyáltalán nem fogalmazott meg követeléseket a rendőrökhöz, és nem ezek hangsúlyozásaképpen dobálta meg őket. Az ügyvéd nem tagadja a súlyos bűncselekményt, a hatrendbeli, hivatalos személy elleni erőszakot, de szerinte védence nem terrorista.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat