HunHír.info

2019. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Trump ma bejelentheti a szükségállapotot

2019. január 19. 13:32
Hunhír.info

donald-trump-250.jpgDonald Trump ma este bejelentésre készül a mexikói fal építése miatti költségvetési vita ügyében. December 21-i óta az amerikai kormányzat részlegesen leállt, 800 ezer közalkalmazott nem kap fizetést. Az elnök azonban addig nem írja alá a finanszírozást biztosító költségvetést, amíg a kongresszus nem ad pénzt számára a fal építésére is.

Menedék - Bayer

Donald Trump péntek délután újabb twitter-politikai bejelentést tett: videoüzenetében ismételten tudatta az amerikaiakkal, hogy a mexikói határon súlyos a migrációs helyzet, ezért a biztonsági fal felépítése szükséges. „Mindenki tudja mostanra, hogy a déli határon humanitárius válság van. Ez egyúttal nemzetbiztonsági válság is. Régóta megy ez, évtizedek óta, de ez egyre rosszabb lesz, mivel egyre többen akarnak hazánk területére lépni” – így az USA elnöke.

Az elnök szerint azonban az amerikaiak sok bevándorlót nem akarnak Amerika földjén látni: sok bűnöző, drogkereskedő, embercsempész akar átkelni a határon. „Nemsokára fizetnem kell a havi albérletemet, és nincs pénzem. Szeretném tudni, hogy mikor kapok megint fizetést, mert nemsokára kitesznek a bérelt lakásból. Nem tudom fizetni” – panaszkodott egy múzeumi biztonsági őr.

A falépítés és az állami alkalmazottak fizetésének elmaradása közötti összefüggés ismert: az elnök addig nem hajlandó aláírni a kormányzati szervek költségvetési törvényét, amíg abban nem szerepel a mexikói biztonsági falra általa kért összeg. Ezt az ellenzéki demokraták nem fogadják el, ezért a képviselőházban áll a törvénykezési folyamat.

December 21-én állt be a részleges kormányzati leállás, 800 ezer közalkalmazottat érint ez, több nemzet park, múzeum, minisztériumi szervezet azóta zárva tart, az alkalmazottakat vagy kényszerszabadságra küldték, vagy egyszerűen nem kapnak fizetést. Sokan közülük január elejétől elkezdtek munkát keresni, mivel a kormányzati leállás vége nem megjósolható.

Péntek este aztán még egy twitter-üzenet érkezett Donald Trumptól, aki ebben jelezte: szombat délután a Fehér Házban nagy bejelentést fog tenni a határvita ügyében. Egyes elemzők szerint nem kizárt, hogy a szükséghelyzet beálltát fogja bejelenteni: ez esetben az elnök a kongresszus megkerülésével a honvédelmi büdzséből tudna pénzhez jutni a határvédelem megerősítésére.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat