HunHír.info

2019. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Krisztus nem azért jött a földre, hogy templomokat építsen...?

2019. január 16. 18:04
Hunhír.info

kereszt-250-.jpg...Persze hitújításban a pápa sem akar lemaradni a britek mögött. Ebben a szellemben aztán a Vatikán alkalmazottainak címzett karácsonyi jókívánságaiban megemlítette Jézus szüleit, Máriát és Józsefet is, „túláradó szentségnek és örömnek” nevezve őket, majd így folytatta: „És azt fogjátok mondani: persze! A Madonnáról és Szent Józsefről van szó!...

Menedék - Pálfi

Antidogma – Jézus Mária!

Az alábbi információk szorongásos lelkiállapotot eredményező kognitív disszonanciát okozhatnak egyeseknél, annyira ellentétesek korábbi ismereteikkel. Eredeti forrásaik többnyire karácsonyra időzítették őket, kegyeleti okokból azonban inkább átütemeztem a közzétételüket, de így sem vesztettek az aktualitásukból.

A britek joggal lehetnek büszkék a keresztény hit megújítása érdekében kifejtett lankadatlan erőfeszítéseikre, elég csak VIII. Henrik és Cromwell ténykedésére emlékeztetni. Nyilván az ő példájuktól ihletetten nemrég az egyik népszerű karácsonyi éneket is modernizálták, és a legutóbbi tudományos felfedezések fényében eltávolították belőle a Jézus anyjának szüzességére vonatkozó korszerűtlen utalást. Felvilágosult egyházi személyiségek arra figyelmeztették a híveket, hogy ne „finnyáskodjanak” Mária méhével kapcsolatban, a Jézus „egy szűz méhének sarjadéka” helyett ugyanis ezentúl „a kegyelembe fogadott sarjadéka” fog szerepelni a Egyesült Királyság templomaiban karácsonykor énekelt dalban, dacára annak, hogy egyes maradi egyházi főméltóságok ugyancsak finnyáskodnak az újítás miatt, és az elavult dalváltozat mellett kardoskodnak. (Bishops revolt against updated Christmas carol to remove Marys virginity, rt.com, 2018. december 7.)

Persze hitújításban a pápa sem akar lemaradni a britek mögött. Ebben a szellemben aztán a Vatikán alkalmazottainak címzett karácsonyi jókívánságaiban megemlítette Jézus szüleit, Máriát és Józsefet is, „túláradó szentségnek és örömnek” nevezve őket, majd így folytatta: „És azt fogjátok mondani: persze! A Madonnáról és Szent Józsefről van szó! Igen, de ne gondoljátok, hogy könnyű volt nekik: szentek nem születnek, hanem azzá válnak, és ez rájuk is érvényes.” Ezzel a kijelentésével tehát a Szentatya lényegében megtagadta a szeplőtelen fogantatásról szóló katolikus dogmát, miszerint Mária eredendő bűn nélkül fogant, tehát szentnek született. (Francesco nega Immacolata Concezione: „Maria non è nata in santità”, gloria.tv, 2018. december 27.)

Amilyen a főpásztor, olyanok az alpásztorok is (tisztelet a kivételnek). Nem csoda, hogy az olasz püspöki karban a pápa egyik legszorosabb szövetségeseként nyilvántartott Francesco Montenegro bíboros, a szicíliai Agrigento érseke számára egyenesen a migránsok számítanak „a hit hőmérőjének”, aki tehát „nem fogadja be őket”, az szerinte „nem hisz Istenben”, hiszen a migránsokat szállító hajókon maga „Jézus jön hozzánk, ő van abban a férfiban vagy gyermekben, aki vízbe fullad, Jézus halászik a szemétben egy kis élelmet kutatva”. (Migranti, il cardinale Monte­negro: non accoglierli è non credere in Dio, livesicilia.it, 2018. július 2.)

Egy bizonyos Raffaele Nogaro, Caserta volt püspöke még nála is tovább megy a vallási ökumenizmus fényes ösvényén, kijelentve, hogy „kész lenne mecsetté alakítani az összes templomot, ha hasznos lenne az ügynek, és lehetővé tenné szegény és szerencsétlen férfiak és nők életének a megmentését, mert Krisztus nem azért jött a földre, hogy templomokat építsen, hanem hogy segítsen az embereken a fajtól, a vallástól, a nemzetiségtől függetlenül”. („Cristo dice una cosa, Salvini il contrario”. Lo ha detto monsignor Nogaro, agi.it, 2018. július 23.)

Gazdag István – www.demokrata.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat