HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Elkártyázott ország

2019. január 11. 15:43
Hunhír.info

karolyi-letakarva-lead.jpgSzáz évvel ezelőtt a Kárpát-medencében olyan események történtek, melyek máig meghatározzák a magyarság, és az ezen a területen velünk együtt élő más nemzetek sorsát. Sajnálatos módon az akkor elindult történelmi folyamatoknak mi magyarok azóta is a vesztes oldalán vagyunk. Károlyi, Kun és társaik történelmi örökségétől nehéz szabadulni.

Magyar Menedék - Grandpierre

Az első világháborút vesztesként befejező Magyarország a káosz szélén tántorogva csak az erős kézben bízhatott, de a sors másképpen rendelkezett. A gyenge kezű, határozatlan IV Károly nem tudta irányítani az eseményeket, Tisza Istvánt meggyilkolták, a háttérben pedig régóta szervezkedő polgári radikális, szabadkőműves szélsőbaloldal 19-re lapot húzott és nyert. A hatalom a kezébe került, így történelmi győzelmet aratott az általa mélyen megvetett, gyűlölt és elpusztítani szándékozott Szent Istváni Magyar Királyság felett. Az 1919-es sötét év következményeit a mai napig nyögjük, pártállástól függetlenül.

Lehet azon vitatkozni, hogy a társadalmat gyökeresen átalakítani óhajtó szélsőbaloldalnak csupán kapóra jött a vesztes világháború okozta zűrzavar, vagy alaposan kivették a részüket a zűrzavar fokozásából. Lehet, de nem érdemes hiszen a gyászos 1918-19 es „hosszú év” majd minden – magyar szempontból – tragikus eseményénél őket találjuk, és nem csupán passzív szemlélőkként. A hadsereget szétzüllesztő Linder Béla, a kótyagos kamaszként országot „vezető” Károlyi, a maga hiú és rettenetesen ostoba politikai vonalvezetésével, a mélybe fénysebességgel zuhanó köztársasági Magyarországot bolsevik diktatúrájával mészárszékké, a győztes hatalmak által karanténba zárandó megbélyegzett nemzetté züllesztő Kun mind egy csapatban játszott. Senkitől meg nem választva, mindenféle hozzáértés és – az egy ország vezetéséhez nélkülözhetetlen – alázat legkisebb jele nélkül tombolt ez a társaság a szerencsétlen, kivérzett, magára hagyott Magyarország roncsai felett.

Száz év távlatából visszatekintve megállapítható, hogy az események ismert sorozata minden volt, csak nem véletlen. Az, hogy a baloldal nem tudta a „múltat végképp eltörölni”, és a magyar nemzet ha megcsonkítva, kivérezve, nyolc ország területére szétszakítva, kifosztva és eredeti kulturális örökségétől, történelmi küldetésétől majdnem teljes sikerrel megrabolva is, de mégis él, nem rajtuk múlott. Kimagasló hazafiak, az ismeretlenségből előbukkant áldozatkész magyar patrióták vérrel izzadságos munkája, és szerencsés történelmi fordulatok kellettek ahhoz, hogy olyan állapotban ugyan, amilyenben vagyunk – de vagyunk. 2019-ből visszatekintve 1919-re mindannyiunk felelőssége, hogy a Károlyihoz, Kunhoz és társaihoz hasonló alakok tetteit soha ne hagyjuk feledésbe merülni, és ne hagyjuk, hogy szellemi utódaik valaha ismét kormánykerékhez kerülhessenek. Még egy ilyen száz évet ugyanis nem fog kibírni a nemzet.

Barta Béla - itthon.ma

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat