HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Kizárták a Fenyő-ügyből Gyárfás védőjét, Bánáti Jánost

2019. január 11. 10:08
Hunhír.info

A PestiSrácok.hu információi szerint a bíróság a napokban kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost. Az ügyvéd portálunknak azt mondta, ő erről még nem kapott értesítést, de, ha ez valóban megtörtént, fellebbezni fog a döntés ellen.

Menedék - Baráthosi

Kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost a napokban a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) nyomozási bírája – tudta meg a PestiSrácok.hu. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az eljárás tényét elismerte, ám a január 8-án meghozott döntés tartalmáról arra hivatkozva nem beszéltek, hogy csak az érintettek részére történő kézbesítést követően adhatnak tájékoztatást.

Annak egyébként nyomós oka van, ha egy ügyvédet kizárnak egy büntetőügyből. Ilyen például, ha valaki az ügyben korábban ügyészként, bíróként, vagy nyomozóként vett részt, esetleg valamelyikük hozzátartozója, ha az adott eljárásban tanú, vagy már maga is gyanúsított, vagy az ügyben szakértőként, illetőleg szaktanácsadóként vett részt.

Elértük Bánáti Jánost is, aki azt mondta, valóban megpróbálta őt kihallgatni tanúként a hatóság, de élt a mentességével. Hozzátette: még semmilyen értesítést nem kapott arról, hogy kizárták volna, azonban hangsúlyozta, ha a BKKB valóban kizárta az ügyből, akkor a Fővárosi Törvényszéknél fog fellebbezni.

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom urát 1998. február 11-én este fél hat után, saját Mercedesében gyilkolták meg a Margit utca 4-es szám előtt, amikor megfogta a piros lámpa. A feltorlódott kocsisorban várakozó Mitsubishiből kiugrott egy férfi, aki az Agram 2000 típusú gépfegyveréből tizenkilenc lövést adott le Fenyő Jánosra. Az ügyben a tettest, Jozef Roháčot életfogytiglani fegyházra ítélték, de Gyárfást és Portikot csak húsz évvel a bűncselekmény után gyanúsították meg felbujtással. A gyanú szerint Portik az ex-úszóelnök megbízásából küldött bérgyilkosokat a médiacézárra. A bizonyítékok között van egy hangfelvétel, amin az Energol-vezér és az úszószövetség volt elnöke a Fenyő-gyilkosságról beszélnek. A beszélgetést Portik évekkel az emberölés után vette fel.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat