HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

”Nagy Imre egy vérbeli 19-es moszkovita kommunista gazember volt”

2018. december 28. 16:35
Hunhír.info

voroscsillag.jpgCsak hogy tisztázzuk. Nagy Imre egy vérbeli 19-es moszkovita kommunista gazember volt a legrosszabb fajtából. "Tevékenyen részt vett a Rákosi diktatúrában, vele egy pártban politizált. Aktív résztvevője a padlássöpréseknek a svábok kitelepítésének stb. Az, hogy élete végén megingott nem menti őt fel a korábbi bűnei alól."

Menedék - Pálfi

Ma hajnalban elbontották Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Helyére az 1918-19-es patkánylázadás vértanúinak emlékműve kerül vissza, melyet a vörösök 1945-ben leromboltak. Nagy Imre szobra a Jászai Mari tér déli, lipótvárosi területrészére kerül át.

Csak hogy tisztázzuk. Nagy Imre egy vérbeli 19-es moszkovita kommunista gazember volt a legrosszabb fajtából. 1918–20 között vörösgárdista, csekista, részt vett az orosz polgárháborúban. 1921–22-ben a szovjet belügyi népbiztosság, az NKVD kötelékében, majd a Vörös Hadsereg hírszerző csoportfőnökségén szolgált. Rövid magyarországi tartózkodás után, 1930-ban a Szovjetunióba emigrált, azonnal, önként jelentkezett az NKVD-nél besúgónak. Legalább 203 embert jelentett fel, közülük 12-őt kivégeztek. 1936-ban felvette a szovjet állampolgárságot, amitől soha nem vált meg.

Nagy Imre 1938. június 30-i keltezésű, saját kezűleg írt önéletrajzában büszkén írja: “ Hosszú ideje odaadóan és tisztességesen együttműködök az NKVD-vel a népellenség minden fajtájának megsemmisítéséért vívott harcban.”Tevékenyen részt vett a Rákosi diktatúrában, vele egy pártban politizált. Aktív résztvevője a padlássöpréseknek a svábok kitelepítésének stb. Az, hogy élete végén megingott nem menti őt fel a korábbi bűnei alól.

Vele szemben azok a hősök, mártírok és vértanúk érdemelnek szobrot, akik a haza védelmében pont az ő általa is vallott ideológia ellenében léptek fel a nagy háborút követő zűrzavaros időben.

Pár szóban a Nemzeti Vértanúk emlékművéről.

"A haraszti kőből faragott emlékművet Lechner Jenő építőművész tervezte, míg a szobrokat Füredi Richárd készítette. A lépcsőtalapzatból hatalmas kőpillér emelkedett ki, melynek teteje honfoglaláskori magyar motívumokkal díszített kőkoporsóval zárult. Két oldalán az Attila-kincsről vett bikafőn nyugvó áldozati csésze volt. A kőpillér egyik oldalán Hungária hatalmas ősmagyar alakja állt. Alatta a felirat: A nemzet vértanúinak 1918—1919. A kőtömb másik oldalán erőteljes, izmos férfi vív sikeres harcot a lábai alatt vonagló szörnyeteggel. A férfi a magyarságot a szörny a bolsevizmust jelképezi."

A szobor avatására jövőre, a Tanácsköztársaságnak nevezett bolsevista patkányforradalom leverésének 100. évfordulóján kerül sor.

Kemenár Zoltán - facebook

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat