HunHír.info

2019. Ígéret hava 19. nap, Oguz napja.

Rákos fekély a Fidesz testén

2018. december 22. 16:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

mocsar.jpgNem csitul ama kultúrkampf. Balog Zoltán miniszterelnöki biztosról szól a fáma most – hiába, vannak, akiknek Jézus születése sem ünnep. Az ember csak fogja a fejét. Másról sincsen szó, mint hogy megvédjük nemzeti identitásunkat és keresztény kultúránkat. És mi a helyzet a valóságban?

Menedék - Bayer

Van Szabó Dezsőnek („A elsodort falu” elsodort írójáról van szó) egy regénye, a „Segítség!” (1925) Ebben az 1920-as évek eleji „keresztény kurzus”-t állítja pellengérre. Egyik jelenetében a szerkesztőségben a főnök meghagyja valamelyik beosztottjának, hogy el ne felejtse hangúlyozni cikkében: csak a keresztény-nemzeti irány mentheti meg a magyarságot és ennek nyomatékosítása közben ne feledkezzen meg a „ zsidó métely” szidásáról.

Valahogy ez ötlik az ember emlékezetébe, ha ismeri Szabó Dezső életművét s annak pozitívumait értékelve Balog Zoltán tiszteletes megnyilatkozásaival szembesül. Igen, mi aztán megvédünk mindenkit, minden magyart mindentől, ami rossz, pláne a migrációtól. Azután síri csend. A migrációtól függetlenül is prosperáló liberalizmusról a derék kálvinista tiszteletesnek hogy, hogy nem, alig van szava. De emlékirataiban talán pótolja majd ebbeli mulasztását.

Balog Zoltán – nem, nem ama hajdanvolt Balogh páterről van szó! – a „ Magyar Idők” mai számában ezt nyilatkozta: „Nem volna szabad abba a hibába esni, hogy az alapján nézzük a művészetet, hogy az alkotó kormánypárti vagy kormányellenes. Hibának tartom, hogy úgy közelítsük meg a kultúrát, hogy jobboldali vagy baloldali, konzervatív vagy liberális.”

Vannak helyzetek, amikor nincsen helye a finomkodásnak, az irénizmusnak, az indiferentizmusnak. Ilyen a mostani is. S innentől hiába is határolódik el Balog tiszteletes a jelenlegi váci püspöktől, amiért is az a kormányellenes tüntetőket bátorította „kitartásuk ”-ban, rajta marad a stigma: ő is liberális. Modern magyarsággal szólva ráadásul fullra.

Igen, Balogh tiszteletes rákos fekély a Fidesz testén, még ha ünnepi megnyilatkozásaiban, mint a mostaniban is, nem köti magát a kormánypárthoz. A lényeg, hogy annak jobbközepes (azaz valójában mégiscsak baloldali) szárnya alatt szórja szét a rákos sejteket. A liberális szárny képviselője, aki kétkulacsosságával többet árt, mint egy ellenzéki tüntető. Tekintettel arra, hogy amúgy sem egy szellemi potentát, kérdés, mikor szabadulnak meg már tőle az érintettek?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV - Koltay GáborItt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat