HunHír.info

2019. Kikelet hava 26. nap, Termékenyülés ünnepe napja.

Rákos fekély a Fidesz testén

2018. december 22. 16:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

mocsar.jpgNem csitul ama kultúrkampf. Balog Zoltán miniszterelnöki biztosról szól a fáma most – hiába, vannak, akiknek Jézus születése sem ünnep. Az ember csak fogja a fejét. Másról sincsen szó, mint hogy megvédjük nemzeti identitásunkat és keresztény kultúránkat. És mi a helyzet a valóságban?

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Van Szabó Dezsőnek („A elsodort falu” elsodort írójáról van szó) egy regénye, a „Segítség!” (1925) Ebben az 1920-as évek eleji „keresztény kurzus”-t állítja pellengérre. Egyik jelenetében a szerkesztőségben a főnök meghagyja valamelyik beosztottjának, hogy el ne felejtse hangúlyozni cikkében: csak a keresztény-nemzeti irány mentheti meg a magyarságot és ennek nyomatékosítása közben ne feledkezzen meg a „ zsidó métely” szidásáról.

Valahogy ez ötlik az ember emlékezetébe, ha ismeri Szabó Dezső életművét s annak pozitívumait értékelve Balog Zoltán tiszteletes megnyilatkozásaival szembesül. Igen, mi aztán megvédünk mindenkit, minden magyart mindentől, ami rossz, pláne a migrációtól. Azután síri csend. A migrációtól függetlenül is prosperáló liberalizmusról a derék kálvinista tiszteletesnek hogy, hogy nem, alig van szava. De emlékirataiban talán pótolja majd ebbeli mulasztását.

Balog Zoltán – nem, nem ama hajdanvolt Balogh páterről van szó! – a „ Magyar Idők” mai számában ezt nyilatkozta: „Nem volna szabad abba a hibába esni, hogy az alapján nézzük a művészetet, hogy az alkotó kormánypárti vagy kormányellenes. Hibának tartom, hogy úgy közelítsük meg a kultúrát, hogy jobboldali vagy baloldali, konzervatív vagy liberális.”

Vannak helyzetek, amikor nincsen helye a finomkodásnak, az irénizmusnak, az indiferentizmusnak. Ilyen a mostani is. S innentől hiába is határolódik el Balog tiszteletes a jelenlegi váci püspöktől, amiért is az a kormányellenes tüntetőket bátorította „kitartásuk ”-ban, rajta marad a stigma: ő is liberális. Modern magyarsággal szólva ráadásul fullra.

Igen, Balogh tiszteletes rákos fekély a Fidesz testén, még ha ünnepi megnyilatkozásaiban, mint a mostaniban is, nem köti magát a kormánypárthoz. A lényeg, hogy annak jobbközepes (azaz valójában mégiscsak baloldali) szárnya alatt szórja szét a rákos sejteket. A liberális szárny képviselője, aki kétkulacsosságával többet árt, mint egy ellenzéki tüntető. Tekintettel arra, hogy amúgy sem egy szellemi potentát, kérdés, mikor szabadulnak meg már tőle az érintettek?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat