HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

”A fal most dőlt le a Jobbik és a baloldal között”

2018. december 17. 18:34
Hunhír.info

Az ellenzéknél változást indíthat el a mostani közös fellépés, Török Gábort meglepte, ami történt. Mintha elkezdett volna megváltozni az a helyzet, amely az elmúlt 8 évben a legkedvezőbb volt a kormányoldal számára - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában a parlamenti akciók, a tüntetések, közös ellenzéki megmozdulások után.

Menedek - Engdahl

Török szerint miután gyakorlatilag két Magyarország van, mind a Fidesz, mind az ellenzék olvasata érvényes lesz a saját táborban. Szerinte nem érdemes havonta nézegetni a közvélemény-kutatási adatokat, nem egy-egy napot kell megnyerni.

Az ellenzéknek a stratégiai hátrányának leküzdésén kellene dolgoznia, amelynek része a vezetőnélküliség, a belső megosztottság. Az ellenzék hátránya strukturális jellegű, nem elég a taktikai győzelem. Ezért is hiba lenne, ha a mostani akcióknál az ellenzék megelégedne annyival, hogy bekerüljön a hírekbe.

Ha három év alatt legyőzik a hátrányokat, találnak vezetőt, politikailag, taktikailag egységesül, 2022-ben nyerhet. Ha nem, akkor viszont mindegy, hányszor és hányan nézik a Facebookos élő közvetítéseket - mondja az elemző.

Távolról nézve mintha kicsit most jó irányba mennének, a stratégiai problémát mintha megoldaná az ellenzék. Meglátása szerint az ellenzék akcióján nem a tervezettség, inkább a sodródás látszik, alkalmazkodnak a politikai helyzethez, ám most kivételesen a 8 év szerencsétlenkedés, stratégiai hiba után mintha a számukra szerencsésebb irányba mutató válaszokat adnának. Lehet, hogy ez csak időleges, engem is meglepett, ami történt.

A Jobbik és a DK közös politizálásának ezermilllió buktatója lehet, de a jelöltállítás problémáját meg kell oldani.

Török Gábor szerint a pártok között a fal most dőlt le: "Ha hajlandóak közös politikai rendezvényen részt venni, nincs olyan messze, hogy hajlandóak legyenek koordináltan jelöltet indítani a választáson."

Török Gábor szerint sokkal nehezebb ugyanis közösen felállni egy színpadra, mint azt elmagyarázni a választóknak, hogy például a 23 megyeszékhelyen megállapodtak arról, hol kinek a jelöltje indul, a többiek pedig őt támogatják.

(HVG)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat