HunHír.info

2019. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Egy helyben toporog Európa az integráció ügyében - kizsuppolni az összes eltérő kultúrájú idegent!

2018. december 13. 14:32
Hunhír.info

muszlim-no-gyereket-cipel-a-hoban-250.jpgTöbb mint harminc év elteltével akár megduplázódhat a jelenlegi muszlim népesség száma. Az Európába érkezők többsége nem illeszkedett be az európai kultúrába és társadalomba, így a Nyugat által „erőltetett” integráció sikertelennek ítélhető. Kérdés, hogy létezik-e egyáltalán hatékony integráció.

Menedek - Engdahl

Legutóbb Strasbourgban történt terrortámadás, a helyi születésű férfi a karácsonyi vásárban követett el merényletet. Cherif Chekatt az eddigi hírek szerint két emberrel végzett és többeket súlyosan megsebesített. Az elkövető tehát legalább második generációs, marokkói származású bevándorló, aki korábban is több tucat alkalommal került már szembe a törvénnyel Franciaországban, Németországban és Svájcban.

A feltételezések szerint az ezek miatt kiszabott börtönbüntetései alatt radikalizálódott.

Kérdéses, hogy létezhet-e hatékony integráció két eltérő kultúra találkozásakor – hangzott el az M1 Szemtől szembe című műsorában.

Felfoghatatlan mértékben növekszik a muszlim népesség

Az ENSZ tavaly publikálta a vissza-, és előretekintő adatsorait, amelyet saját népesedési ügyosztálya állított össze – mondta Dezső Tamás. A Migrációkutató Intézet tudományos tanácsadója elmondta, az adatsorból látszik, hogy 1955 és 2015 között 454 százalékkal nőtt meg a három muszlim régió lakossága. Ez a három Közép-Ázsia, a Közel-Kelet és Észak-Afrika, ezek az országok pedig egyben migrációs szempontból az elsődleges kibocsátó régiók.

Mint mondta, az adatsor kitért arra is, hogy 2018 és 2050 között várhatóan további 403 millió fővel fog nőni a muszlim területek lakossága.

Nem megoldás a migránsvízum

Dezső Tamás szerint minden olyan projekt, amit most Nyugat-Európában, Brüsszelben és az ENSZ-ben tárgyalnak, felfoghatatlan – utalt a humanitárius vízum elfogadására és az ENSZ migrációs paktumára. A szakértő szerint az ilyen mértékű népességnövekedésből adódó feszültséget és nyomást nem lehet olyan módszerekkel levezetni és feloldani, mint amit a brüsszeli vezetés jelenleg alkalmaz.

Számbeli vagy attitűdbeli az integráció sikeressége?

Az integráció az elmúlt években nem mondható sikeresnek. Párkányi Eszter szerint ugyanakkor az integráció sikeressége hozzáállás kérdése. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint aki nem akar integrálódni az úgymond befogadó társadalomba, az nem is fog, akármilyen eszközökkel és tanfolyamokkal segítik.

Ez mindaddig probléma lesz, amíg a negatív demográfiai folyamatokat úgy látja az ENSZ és az Európai Unió, hogy azokat csak migrációval lehet orvosolni – fogalmazott.

Sikertelen beilleszkedés

Az Európai Unióban egyébként két felfogás ütközik egymással. Az egyik vélemény szerint a népesség fogyását belső, család-, és adópolitikai intézkedésekkel lehet orvosolni, a másik felfogás szerint pedig betelepítéssel – hangzott el a műsorban.

Dezső Tamás elmondta, a nyugati országok által publikált adatok szerint 2015 tavasza óta az integráció nem volt túl sikeres, sem a társadalomba, sem a munkaerőpiacra. Hozzátette: ha az érkezők lélekszáma elér majd egy bizonyos lélektani határt, akkor az az integrációs stratégia, amit most a Nyugat folytat, továbbra sem fog működni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat